Links: dagvoorzitter Gert van ’t Hof, rechts: Projectleider OKO Ferry de Koning. (Foto: jasper@jasperhof.nl)
Links: dagvoorzitter Gert van ’t Hof, rechts: Projectleider OKO Ferry de Koning. (Foto: jasper@jasperhof.nl) Foto: jasper@jasperhof.nlWWW.JASPERHOF.NL

Boeiende dialoogsessie over preventieve aanpak voor jongeren

MIDDELHARNIS - Donderdagmiddag 16 februari vond in Het Diekhuus in Middelharnis een boeiende dialoogsessie plaats rondom het thema 'Werken aan gezonde, gelukkige jongeren en voorkomen dat zij alcohol of drugs gebruiken of roken'. 

Het initiatief voor de bijeenkomst lag bij gemeente Goeree-Overflakkee. Vanuit de aanpak 'Opgroeien in een Kansrijke Omgeving' (OKO) gingen partners uit de gemeente, die betrokken zijn bij jongeren, het gesprek met elkaar aan. Dat gebeurde op basis van de uitslag van de OKO-gezondheidsmonitor die in klas 2 en 4 van het voortgezet onderwijs op Goeree-Overflakkee werd afgenomen.
"Onderwerpen die in de vragenlijst aan bod komen zijn: gezondheid, welzijn, leefstijl, vrije tijd, school, thuis en vrienden", vertelt Ferry de Koning, Projectleider OKO bij gemeente Goeree-Overflakkee. "Met de informatie uit het onderzoek willen we de komende jaren werk maken van een preventieve aanpak voor (mentale) gezondheid en leefstijl.” Ruim 1.100 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld, waarvan er 919 op Goeree-Overflakkee wonen. De resultaten laten zien dat het alcoholgebruik onder die groep fors hoger is dan het gemiddelde in de regio. “Binnen de aanpak is de inname van alcohol een belangrijk aandachtspunt", zegt De Koning. Deze en andere uitkomsten van het onderzoek werden afgelopen donderdag aan de partners gepresenteerd. Wat de cijfers nog meer laten zien en hoe er naar de toekomst wordt gekeken? Dat leest u later deze week op Eilanden-Nieuws Extra en komende vrijdag in de krant.