V.l.n.r. Jan Noom, Henk Stoutjesdijk, Rinus Vroegindeweij en Johan Noom.
V.l.n.r. Jan Noom, Henk Stoutjesdijk, Rinus Vroegindeweij en Johan Noom.

Noom neemt Schilderwerken SV over

MIDDELHARNIS - Schilderwerken SV gaat per 1 april samen verder onder de vleugels van schilders- en onderhoudsbedrijf Noom.

Schilderwerken SV is in 2002 opgericht door Henk Stoutjesdijk en Rinus Vroegindeweij. Het bedrijf, dat vanaf 2004 gevestigd is aan de Simon Stevinweg in Middelharnis, werkt voor particulieren, aannemers, de gemeente Goeree-Overflakkee en diverse organisaties, zoals Zuidwester. “Veel buitenwerk, maar we schilderen ook binnen”, zegt Stoutjesdijk. “Onze agenda staat altijd vol.”

Rinus Vroegindeweij gaat binnenkort met pensioen. Dat betekent dat een belangrijke pijler onder SV Schilderwerken wegvalt. Het bedrijf is echter ook in de toekomst in goede handen: Noom neemt het over. Maar Henk Stoutjesdijk blijft het eerste aanspreekpunt binnen Noom SV Schilders en het gezicht in Middelharnis, voor de klanten en zakelijke opdrachtgevers.

Noom is een familiebedrijf dat al meer dan 120 jaar bestaat. De oorsprong ligt op Tholen. Daar is de hoofdvestiging van Noom, in Sint-Maartensdijk. Tevens zijn er vestigingen in Kapelle (Zeeland) en Zierikzee. De leiding van het schilders- en onderhoudsbedrijf, dat vijftig medewerkers in dienst heeft, is in handen van Johan en Jan Noom.

“Schilderwerken SV sluit goed aan bij Noom. Het is een bedrijf dat goed schilderwerk levert tegen een redelijke prijs. We hebben het zelfde DNA, waarin eerlijkheid en een goede band met de klanten een belangrijke rol spelen”, zegt Johan Noom. “De overname van Schilderwerken SV is voor ons een natuurlijke stap. Goeree-Overflakkee ligt midden in ons werkgebied: Zeeland boven de Westerschelde, een stuk Brabant en een stuk Zuid-Holland.”

Noom beschikt al jaren over het certificaat Erkend Restauratiekwaliteit Monumenten (ERM). Daarmee is het een van de weinige gecertificeerde schildersbedrijven in Nederland. Noom is ook actief als opleider van nieuwe schilders. Momenteel heeft NOOMSV diverse vacatures lopen voor vakbekwame medewerkers; ook leerlingen zijn van harte welkom.