Brand op boot in Middelharnis

MIDDELHARNIS - In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 februari werden de hulpdiensten opgeroepen voor een scheepsbrand aan de Westhavendijk in Middelharnis. Ook de KNRM kwam ter plaatse. Bij de brand raakte niemand gewond. De boot moet als verloren worden beschouwd. 

Brand in kantoorpand Middelharnis

MIDDELHARNIS - Vrijdag 17 februari moest de brandweer iets na 9.00 uur in actie komen voor een brand op de derde verdieping van een kantoorpand aan de Rottenburgseweg. Al snel werd er opgeschaald naar middelbrand. De brandweer was met meerdere eenheden ter plaatse en het pand moest worden ontruimd. Er vielen, voor zover bekend, geen gewonden. 

Flakkeese huizenprijzen bovengemiddeld afgevlakt

GOEREE-OVERFLAKKEE - De toename van de huizenprijzen is op Goeree-Overflakkee in het afgelopen jaar minder snel toegenomen dan landelijk; met respectievelijk 3% tegenover 10,8%. Dat blijkt uit cijfers van het CBS. Op Goeree-Overflakkee ging de gemiddelde huizenprijs van €344.018,- naar €354.350,-. Duiders zien een overeenkomst met het percentage huizen met een laag energielabel (E, F of G, hetgeen betekent dat deze huizen niet energiezuinig zijn): dat bedraagt op Goeree-Overflakkee 19%, relatief hoog in vergelijking met veel andere gemeenten. Almere en Zeewolde hebben zelfs nul woningen met zo'n laag energielabel.