Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Jubileumconcert

Koor “Rol Around “ uit Achthuizen bestaat 20 jaar en ter gelegenheid daarvan geven ze op 12 maart een concert. Met medewerking van St. Adolfskoor en Sing it Sisters in het buurthuis, Kloosterstraat 10. Gratis toegang met koffie of thee.

DEN BOMMEL

Breicafé Bommelstee

Woensdag 22 februari zijn alle brei- en haaklustigen van Den Bommel en omstreken van 19.30 tot 22.00 uur welkom in Bommelstee, Schaapsweg 34. De entree is 2 euro. "Ieder neemt zijn/haar eigen materiaal mee. Nog nooit een breinaald vastgehad? Er is altijd wel iemand om je op weg te helpen." Bel voor meer informatie Carla Gebraad: 06-20 10 40 65. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN. 

HERKINGEN

Tweedehands boekenmarkt

Op zaterdagmorgen 25 februari is het Scharrelloodsje weer open tussen 9.00 en 12.00 uur. Ook zal er deze morgen in De Fontein een tweedehands boekenmarkt worden gehouden. Het aanbod is divers; o.a.streekromans, detectives theologie, hobby en jeugdboeken. De koffie staat klaar en er is alle tijd om even bij te kletsen.

MIDDELHARNIS

Bingo in Wijkcentrum

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 22 februari een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Om 13.00 uur gaan de deuren open, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee is gratis. De 9 ronden bingo kosten 5 euro, inclusief de koffieronden. Er is ook weer een vluggertje met grote prijs voor 1 euro. Er loopt een verloting tussendoor met 6 loten voor 2,50 euro. Het wijkcentrum is rolstoeltoegankelijk.

Prentenboekendans in bieb

De allerkleinsten (2-4 jaar) kunnen zich op woensdag 1 maart van 10.00 tot 10.45 uur helemaal uitleven aan de hand van verhalen uit bekende prentenboeken. De prentenboekendans vindt plaats in Bibliotheek Middelharnis. De kosten zijn voor leden 3,50 euro en voor niet-leden 5 euro.

Open dag Genealogisch Centrum

Zaterdag 4 maart is er van 10.00 tot 16.00 uur open dag van het Genealogisch Centrum GO in het Streekarchief, Dwarsweg 40 (het Rondeel). "Kom gegevens uitwisselen met mede-stamboomonderzoekers, zoek zelf in de archieven en bekijk de verzamelingen familiedrukwerk van het Genealogisch Centrum. Er is om 10.30 en 14.00 uur een workshop Genealogie en Internet. De toegang is vrij, voor de workshop wel graag van tevoren opgeven via info@genealogieflakkee.nl.

Aanschuifkoor

Donderdag 9 maart is er van 14.00 tot 16.00 uur weer Aanschuifkoor in het Diekhuus, waarbij iedereen die van muziek houdt van harte welkom is. Goed kunnen zingen is niet belangrijk en van tevoren aanmelden is niet nodig. De toegang is gratis.

Mantelzorgcafé

Donderdag 23 februari organiseert Stichting ZIJN weer een mantelzorg café in het Diekhuus. Van 13.30 tot 15.30 uur zijn mantelzorgers van harte welkom voor een kopje koffie en informatie over wet- en regelgeving m.b.t. mantelzorg. De welzijnsadviseurs hebben hiervoor een mantelzorgmakelaar uitgenodigd. De adviseurs van Stichting ZIJN zullen aanvullend informeren over o.a. het Automaatje en de (digitale) formulierenhulp. Iedereen die meer dan acht uur per week en voor langer dan drie maanden voor iemand zorgt, is van harte welkom bij het mantelzorg café. Wel graag van tevoren aanmelden. Dit kan via e.claase@zijngo.nl of telefonisch 0187 483366 optie 2.

NIEUWE-TONGE

Voorjaarsmarkt

Zaterdag 25 februari voorjaarsmarkt bij Ons Dorpshuis, Korteweegje 14. Tijd: Van 10.00 uur tot 14.00 uur. Er is van alles te koop. Kleding, sieraden, tweedehands puzzels, kaarten, wol, katoen, woonaccesoires, kant en klare maaltijden, soep en nog veel meer.

Tweedehands Zomerkledingbeurs

Zaterdag 25 maart hoopt de Activiteitencommissie van de HHG in Nieuwe-Tonge een tweedehands zomerkledingbeurs te organiseren van 9.00 tot 12.00 uur in het kerkgebouw aan de Westdijk 37. De opbrengst is bestemd voor de aflossing van het kerkgebouw. Ze zoeken nog schone, nette dames- en kinderkleding, jassen, schoenen en riemen. Dit kan iedere woensdag worden ingeleverd op Molendijk 45 (tel.: 06-43219095).

OUDDORP

Erwtensoep bij de 55+ 

Op woensdag 1 maart kan er weer heerlijke erwtensoep met broodjes worst gegeten worden bij de 55+ in SRGO Dorpstienden. Ook is er nog een lekker toetje en koffie met een bonbon. Tevens wordt er een verloting gehouden waar bezoekers bij binnenkomst een lootje voor krijgen. Aanmelden kan tot en met 24 februari bij Janneke Quist, telefoon 06-10187812. De inloop is vanaf 16.45 uur, de maaltijd start ongeveer 17.30 uur. De kosten zijn 10 euro.

Winter rommelmarkt

Zaterdag 4 maart van 15.00 tot 20.00 uur is er een overdekte rommelmarkt bij Manege de Dijkgraaf, Hofdijkseweg 48. Maak de kelder en/of zolder leeg en kom spulletjes verkopen. De rommelmarkt is overdekt en een plekje is gratis, maar neem zelf een tafel of kleed mee. Niets te verkopen? Kom dan gezellig kijken en spulletjes kopen. De entree is gratis. Aanmelden voor een plek kan via info@pscdedijkgraaf.nl

OUDE-TONGE

Gezellige middag met stamppottenbuffet

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert op woensdag 22 februari een gezellige middag met optreden van 'De Geitenbreiers', met aan het eind van de middag een heerlijk stampottenbuffet. De kosten van deze middag bedragen 15 euro. Opgeven kan door vóór 18 februari een envelop met naam, telefoonnummer en 15 euro te deponeren in de brievenbus bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3. De middag wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27.

Sjoelclub

Stichting ZIJN is in het Infocentrum aan de Bernhardstraat 27 weer gestart met een sjoelclub. Naast het sport- en spelelement staat gezelligheid en een praatje voorop. Iedereen die het leuk vindt om een potje te sjoelen, is welkom dinsdagmiddag om de twee weken van 13.30 tot 15.00 uur. Volgende keren zijn 28 februari, 14 maart, 28 maart enz. Per keer kost het € 1,25 incl. koffie of thee. Voor informatie: Stichting ZIJN, Marion Kieviet: telefoonnummer 0187-483366 (toets 1) of e-mail: m.kieviet@zijngo.nl..

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Zaterdag 25 februari weer Open Schuur op Langeweg 41A. Van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak welkom in de loods. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante, te veel om op te noemen. Ook is er een loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken. Kom vrijblijvend even langs.

SOMMELSDIJK

Knutselmiddag

Woensdagmiddag 22 februari is er een kindermiddag voor de jeugd van 4 tot en met 12 jaar bij Wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55. Er kan naar hartenlust geknutseld worden. De middag begint om 14.00 uur. "Ben je wat later omdat school dan pas uit is, geeft niks, kom en sluit gewoon aan. Om 15.30 is het afgelopen." Entree: 2,50 euro, inclusief drinken en een snoepje.

Bingo

Zaterdag 25 februari is er een bingo van de OGO. Start om 19.30 uur en zaal  open om 19.00 uur. Locatie is de Zwaluw, Sperwer 55. Kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. 11 rondes voor € 7. 00 Daarnaast zijn er nog negen gratis prijsjes. In de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor €1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.