(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

‘Zetten en dan schijven oprapen‘

SOMMELSDIJK - Afgelopen week werden bij damvereniging Denk en Zet weer een aantal interessante partijen gespeeld. Arnold Uijttewaal en koploper in afdeling 2 is deze avond afwezig, hij is afgelopen dagen opgenomen in het EMC te Rotterdam met een longontsteking als gevolg van een corona besmetting.

De vereniging laat weten te "bidden en hopen dat hij spoedig mag herstellen en weer in ons midden mag zijn." De vereniging wenst Uijttewaal en zijn vrouw sterkte.

Als je een aantal weken achter elkaar als winnaar de ‘Zwaluw’ verlaat, is het soms zuur als je na dapper spartelen toch je tegenstander de hand moet schudden en feliciteren met zijn overwinning. Zo eindigde de partij tussen Gert Noteboom en Martijn Meijer in winst voor Noteboom.

Een partij met verassingen was Wim Vroegindeweij tegen Izak Mackloet. Izak vergiste zich tot twee keer toe in een hielslag, wat inhoudt dat je een vrij veld creëert en dus kwetsbaar wordt. Waar Wim dankbaar gebruik van maakte. Zo verloor ook Izak zijn partij. Ruud Rijnberk veroorzaakte een ware veldslag tegen Leen de Rooy; Leen schoof een schijf en dacht dat dit een sterke zet was, maar nee… Ruud walste daarna door de schijven van Leen heen en kon tot tweemaal toe een handjevol schijven oprapen. Volgende keer beter voor Leen. Nu geen foutje van Ruud, hij won de partij met overmacht.

Datzelfde overkwam Leen Kemeling tegen Jaap Jordaan; bij de zestiende zet haalde Jaap een dam en daarna was het ook voor hem schijven van de tegenstander oprapen. Jan van Hoorn stond al vroeg een schijf voor tegen Rien Klink, dat zag er goed uit, maar Rien gaf zich niet zomaar gewonnen. Hij maakte een mooie slagzet en zo eindigde deze partij in een remise. Bram Jelier kam al vrij snel een schijf achter tegen Hans Melaard, die de partij netjes uitspeelde naar winst. Geerus Kamp speelde een mooie evenwichtige partij tegen Piet Leroy. Ondanks een geopereerde schouder speelde Geerus tegen Piet een goede open partij, wat eindige in een remise.

Hans Koppelman en Harrie van Wijk hielden elkaar in evenwicht en konden beiden geen winst behalen. Ook deze partij eindigde in een remise. Joh. Wolfert speelde tegen Stoffel Keijzer een mooie en spannende partij, die eindigende in winst voor Stoffel. Vorige week werd aandacht geschonken aan al het werk dat Bram Jelier doet voor de vereniging, daar had nog bij vermeld moeten worden dat Jaap Jordaan hem daar wekelijks bij helpt, waarvoor de vereniging hem erg dankbaar is.

Afdeling 1

A. Jelier - H. meelaard 0-3
J. v Hoorn - M. Klink 1-1
W. Vroegindeweij - I Mackloet 3-0
G. Kamp - P. Leroy 1-1

Afdeling 2

G. Noteboom - M.Meijer 3-0
L. Kemeling - J. Jordaan 0-3
H. Koppelman - H. v Wijk 1-1
L. Rooy - R. Rijnberk 3-0
S.W. Keijzer - Joh. Wolfert 3-0