Afbeelding
Foto:

GO-Linked’s Open Coffee weer van start

MIDDELHARNIS - Vorige week was er weer een Open Coffee van netwerkorganisatie GO-Linked, die werd gehouden in de beroepscampus te Sommelsdijk/Middelharnis. Het was de eerste netwerkbijeenkomst van dit jaar. 

De Open Coffee werd gehouden op uitnodiging van de school én van Randstad dat eveneens in dit fraaie gebouw gevestigd is. Meer dan vijftig zzp’ers, andere ondernemers en vertegenwoordigers van besturen en organisaties waren op de bijeenkomst afgekomen, die mede door de inzet van leerlingen mogelijk werd gemaakt.

“Op de beroepscampus gebeurt heel veel en ontmoeten heel veel verschillende mensen”, zeiden de GO-Linked organisatoren Mirlande Besemer en Maureen van Leeuwen in hun welkomstwoord. En namens de beroepscampus ging Heleen Vlietland daarop in, toen zij de gelegenheid kreeg een pitch te houden. Zij legde uit waarom de beroepscampus meer dan een school is. “Hier, op deze plek waar wij nu staan, is de beursvloer. Dat is dé plek waar ondernemers en leerlingen elkaar ontmoeten. Met acht profielen in huis heeft de beroepscampus altijd wel iets voor ondernemers te bieden: talentvolle leerlingen die bij uw branche of bedrijf passen."

Randstad

Namens Randstad legde Mark Berkhout uit dat dit uitzendbureau zich ervoor inzet om mensen die in de regio wonen ook in hun eigen regio aan werk te helpen. “Allerlei vragen kunnen daarbij spelen. Wij zijn er om ze op weg te helpen, naar de baan die bij hén past. Maar ook om een werkgever te helpen aan díe werknemer die bij hém past, ongeacht of dat de bakker op de hoek is of in de haven in Rotterdam.”

Villerius Tekstproductie & Fotografie

Als laatste kreeg Hans Villerius, van Villerius Tekstproductie & Fotografie, het woord. Hij legde uit wat hij voor ondernemers en instellingen kan betekenen. Vanuit zijn jarenlange schrijvers- en fotografenervaring verzorgt hij zowel tekst- als beeldproducties, “zodat voor beide ‘disciplines’ maar één iemand ingevlogen hoeft te worden, da’s niet alleen efficiënter, maar ook goedkoper”, zo gaf hij aan. “Goed opluisteren wát u in uw teksten kwijt wilt en goed voor ogen houden wíe de doelgroep is die u wilt bereiken, dáárop gericht schrijf ik mijn teksten.” Voor fotografie had hij in een naastgelegen ruimte een fotostudio opgezet, waar belangstellenden zich van een nieuwe zakelijke profielfoto konden laten voorzien.

GO-Linked

GO-Linked is een eilandelijk netwerk van en voor ondernemers, zzp’ers, bestuurders en vertegenwoordigers van maatschappelijke organisaties. Het doel van GO-Linked is het ondernemerschap en ondernemersorganisaties op Goeree-Overflakkee te bevorderen en met elkaar te verbinden, zodat dit op een positieve wijze geborgen blijft. Daarvoor organiseren de initiatiefnemers Mirlande Besemer en Maureen van Leeuwen vijf keer per jaar de Open Coffee, die telkens andere locatie op Goeree-Overflakkee wordt gehouden. Het is mogelijk om voor 85 euro per jaar Vriend van GO-Linked te worden en daarmee de netwerkorganisatie en haar activiteiten te steunen. Zie voor meer info www.go-linked.nl.