Afbeelding
Foto:

"Hoe ik GOchurch ervaren heb"

GOEREE-OVERFLAKKEE - GOchurch is een multiculturele christelijke gemeenschap, die regelmatig kerkdiensten in verschillende talen organiseert. Een van hun bezoekers deelt het volgende verslag.

"Ik heb onlangs de gelegenheid gehad om met de familie Tanis naar GOchurch te gaan. Het is een geweldige en vriendelijke familie, die me verwelkomde in hun huis in Nederland. Als iemand met een moslimachtergrond was dit een nieuwe en bijzondere ervaring voor mij. Ik was nieuwsgierig om meer te weten te komen over hun cultuur en de manier waarop ze bidden, en ik voelde me welkom en geaccepteerd door de gemeenschap in de GOchurch. Een van de dingen die me opvielen, was het gevoel van gemeenschap en verbondenheid dat ik voelde in de GOcucrh. Ik ontmoette veel nieuwe vrienden die erg vriendelijk en gastvrij waren, en we deelden ons eten en onze gedachten over de Bijbel. Ik genoot vooral van zingen met de groep, omdat de muziek opbeurend was en ons allemaal dichter bij elkaar bracht."

"Ik kreeg ook de kans om deel te nemen aan allerlei kerkelijke evenementen en activiteiten, waaronder een bijbelstudiegroep. Door deze ervaringen leerde ik meer over het christendom en kon ik op een dieper niveau contact maken met anderen. Ook kreeg ik de kans om de Nederlandse gewoonten en tradities uit de eerste hand te leren kennen. Hoewel mijn ervaringen in de kerk overwegend positief zijn, heb ik ook uitdagingen en momenten van ongemak gehad. Soms voelde ik me een buitenstaander en had ik moeite om bepaalde aspecten van het geloof volledig te begrijpen of ermee om te gaan. Door deze uitdagingen leerde ik echter het belang van vergeving en acceptatie en begon ik de diversiteit en complexiteit van geloofssystemen te waarderen. Meer in het algemeen had mijn ervaring in de kerk in Nederland een diepgaand effect op mijn geloof en spiritualiteit. Hoewel mijn eigen overtuigingen onveranderd blijven, heb ik meer begrip en waardering gekregen voor het geloof van de mensen om me heen. Ik ben dankbaar voor de kans om samen met anderen te leren en te groeien, en ik kijk ernaar uit om mijn ontdekkingsreis en zelfonderzoek voort te zetten met Gods zegeningen."

Aanstaande zondag 19 februari om 15.00 uur is er weer een samenkomst met aansluitend een maaltijd in de Emmauskerk (Kon. Julianaweg 64, Middelharnis). "Het lijkt ons mooi om ook jou, wat je achtergrond, nationaliteit of overtuiging ook is te ontmoeten", stelt de organisatie.