Gemeente gaat de boer op met platform Samen0187

DIRKSLAND - Samen0187 moet dé digitale plek worden waar bewoners van Goeree-Overflakkee informatie vinden over alle evenementen, buurtinitiatieven en voorzieningen. Daarnaast is de website bedoeld voor de communicatie van dorpsraden, intern én onderling. Momenteel staat Samen0187, een gemeentelijk initiatief, nog in de kinderschoenen.

Door Kees van Rixoort

Het idee voor het platform ontstond al in 2016. Door allerlei oorzaken, waaronder corona, en ondanks een officiële lancering in juni 2021, is Samen0187 nog niet voldoende van de grond gekomen. Om het gebruik te stimuleren, is de gemeente bezig met een informatierondje langs de dorpsraden. Vorige week was de dorpsraad van Dirksland aan de beurt.

“Het idee achter Samen0187 is om een platform te creëren met een evenementenkalender – een plek waar alle activiteiten op het eiland zijn te zien – én projecten die succesvol zijn voltooid om te laten zien wat je kunt bereiken als je met elkaar samenwerkt”, zei Nicole de Vos, contactfunctionaris dorpsgerichte digitale media van de gemeente Goeree-Overflakkee. “Daarnaast: informatie over voorzieningen als de fysiotherapeut, de tandarts en de sportverenigingen in het dorp.”

Allemaal interessant, ook voor de dorpsraden, die op Samen0187 bovendien een ‘besloten omgeving’ ter beschikking hebben om intern en met andere eilandelijke dorpsraden te communiceren. Ook kunnen dorpsraden inloggen om grote bestanden op te slaan en te versturen. “Er is nog veel meer mogelijk. Dit is een groeiproject”, aldus De Vos.

Ze riep de dorpsraad op om Samen0187 eens te proberen en hopelijk te constateren dat het platform meerwaarde heeft. Overigens is input voor de evenementenkalender ook welkom. Want die is op het moment “mager gevuld”, zoals de contactfunctionaris dorpsgerichte digitale media het omschreef.