Seminar 'Homoseksualiteit en Geloof' in Middelharnis

MIDDELHARNIS - Woensdag 15 maart organiseert Stichting Verscheurd een seminar over 'Homoseksualiteit en Geloof' in Middelharnis. De avond wordt gehouden in Het Diekhuus, Beneden Zandpad 7, en begint om 19.30 uur.

Het doel is om openheid over homoseksualiteit te bevorderen en christenen toe te rusten in het creëren van een open en veilige omgeving rondom dit thema. Er is geen ‘verborgen agenda’: Verscheurd heeft zelf geen standpunt over het al dan niet geoorloofd zijn van homoseksuele relaties, maar wil christenen en gemeenten ondersteunen bij de zoektocht welke waardes zij willen uitdragen en hoe dit toe te passen in de praktijk. Er is ruimte, openheid en respect voor elke kerkelijke achtergrond.

De avond bestaat uit het geven van informatie, delen van persoonlijke ervaringen, bespreken van verschillende Bijbelse zienswijzen die er zijn onder christenen en gezamenlijk nadenken wat kan bijdragen aan openheid en veiligheid. "We willen een goed en vruchtbaar gesprek over Bijbel en homoseksualiteit bevorderen", aldus de stichting. "Niet kijken naar wat ons verscheurd, maar kijken wat ons verbindt."
Meer informatie is te vinden op www.verscheurd.nl.