Afbeelding
Foto:

Koffie drinken voor kinderen in Sierra Leone

MIDDELHARNIS - Kwetsbare kinderen in Sierra Leone steunen door het kopen van koffie. Dat idee wordt werkelijkheid bij Groothandel de Kreij. De firma schenkt voor elke verkochte kilo koffie een euro aan World Vision, een organisatie die hulp biedt aan kinderen in moeilijke omstandigheden wereldwijd. 

"Persoonlijk heb ik een hart voor kwetsbare kinderen", vertelt Huig de Kreij. "Kinderen die er niet voor hebben gekozen om op deze wereld te komen en dan ook nog in vaak erbarmelijke omstandigheden. Vanuit die motivatie hebben mijn vrouw Anique en ik al ruim 20 jaar sponsorkinderen via de stichting World Vision. Deze stichting sluit aan op onze visie als christen."

Vorig jaar werd bij De Kreij het idee geboren om hier ook zakelijk iets mee te gaan doen. "Je kunt kinderen sponsoren vanuit het rendement van je onderneming maar mijn verlangen was om het idee groter te maken. Waarom zou ik mijn collega’s en klanten hier niet bij betrekken? Als groothandel hebben wij een uitgebreid assortiment met koffiezetmachines, koffie en thee en benodigdheden. Een groot deel van onze omzet is koffie. Al snel werd het idee geboren om ons eigen Private Label koffie 'De Kreij Koffie' eraan te koppelen. Ons assortiment bestaat uit vier types koffie: koffiebonen, fresh brew, snelfilter en instant. Het is eerlijke koffie met een eigen keurmerk. 

Na overleg werd er een doel gesteld: "we willen dit jaar graag 10 kinderen sponsoren. Dit gaan we doen door voor iedere kilo koffie die wij verkopen 1 euro aan World Vision te doneren. Als groothandel hebben we nu zelf 3 kinderen 'geadopteerd', dus we willen er dit jaar nog 7 extra gaan sponsoren. Hiervoor is extra verkoop van de koffie nodig. De kinderen komen allemaal uit Sierra Leone. Samen een kop koffie delen is voor velen van ons een dagelijks ritueel. Toch is dat lang niet altijd zo. In een land als Sierra Leone is vrijwel niets vanzelfsprekend. Zo zijn water en eten er schaars. En onderwijs is soms helemaal niet beschikbaar." Het thema voor de actie is: 'Schenk een betere toekomst'. Schenken aan goed doel en schenken van kop koffie.

Vanuit World Vision kwam de vraag of De Kreij het leuk vind om de kinderen te bezoeken. "Dat wil ik zeker doen, maar ik ga in april eerst 14 dagen op missiereis naar Brazilië in het kader van de bijbelschool die ik volg." De actie voor World Vision loopt voorlopig 1 jaar. De koffie is gemakkelijk te bestellen via www.kreijkoffie.nl.