(Foto: Marjo Smit)
(Foto: Marjo Smit)

DVV’09 steelt overwinning in Scharendijke

Sport

REGIO - Na de prachtige overwinning van vorige week tegen Halsteren moest DVV’09 het afgelopen zaterdag opnemen tegen hekkensluiter ZSC’62. Trainer John Kleijn had zijn mannen al voorbereid op een lastige wedstrijd. De mannen uit Scharendijke geven het thuis niet cadeau en de laatste uitslagen onderstrepen dit. Voor de Dirkslanders is de overwinning van twee weken geleden pas echt goud waard, als die ook zaterdag met drie punten zou worden verzilverd.

Direct vanaf de aftrap onderstreepte de thuisploeg de waarschuwing die vooraf gegeven werd. De Zeeuwen klapten er bovenop en kregen via de bedrijvige spits al snel de eerste kans van de wedstrijd. DVV had zichtbaar moeite en slaagde er niet in om in het eigen spel te komen. Op alle fronten werd niet thuis gegeven en mocht het van geluk spreken dat de scherpte bij ZSC voor het doel ontbrak. Ondanks het mindere spel zat er toch af en toe een spaarzaam goede aanval bij. Een combinatie tussen Van Dam en Van der Veer leidde tot een grote schietkans voor laatstgenoemde. Helaas zeilde zijn poging naast de paal. Ook bij een corner kreeg DVV prompt een opgelegde kans, maar schoot J. van den Boogert naast. ZSC verzuimde vlak voor rust wederom om op voorsprong te komen en zag een boogballetje over doelman Hanenberg heen net naast vliegen. Ook de lat voorkwam nog dat DVV met en achterstand de rust in ging.

In de tweede helft probeerde DVV het om te draaien, maar verviel het helaas al snel in de zelfde flipperkast als voor de rust. Net als in de eerste helft zat er één goede aanval bij van de Dirkslanders en schoot Toes uit kansrijke positie net over het doel. Het waren met name de Zeeuwen die verzuimden om de trekker over te halen. Het fanatieke, maar onrustige spel maakte dat het in de afronding ook ontbrak aan enige beheersing. Waar de wedstrijd op een gelijkspel leek af te stevenen en DVV hier zeker vrede mee had moeten hebben, liep het toch nog anders deze middag. In de negentigste minuut mocht J. van den Boogert in kansrijke positie een vrije trap nemen op de rand van het strafschopgebied. Met een harde en geplaatste bal verschalkte hij de doelman in de verre hoek en bezorgde hij DVV toch nog de zege. In de blessuretijd probeerde ZSC nog met man en macht een treffer te forceren, maar hield DVV stand.

Zo boekte DVV’09 toch een overwinning in misschien wel de minste wedstrijd van het seizoen. De Dirkslanders kunnen zo met een goed gevoel de break in van twee weken, waarin geen competitie gespeeld gaat worden. De eerst volgende competitiewedstrijd is op 4 maart thuis tegen Tholense Boys.