NTVV juicht na de 0-4 vlak voor tijd.
NTVV juicht na de 0-4 vlak voor tijd.

NTVV herpakt zich met fraaie driepunter tegen OFB

Sport

REGIO - Na het teleurstellende 1-5 verlies tegen VV Pernis, heeft het eerste elftal van NTVV zich met een klinkende 0-4 overwinning op de aloude rivaal OFB prima herpakt.

Gedurende het eerste kwartier van de ontmoeting was het spelbeeld vaak rommelig, waardoor grote kansen uitbleven. “Het mag wel ietsje fanatieker hoor”, brulde één van de NTVV-fanaten vanaf de zijlijn. Of de roep van invloed is geweest zullen we nooit weten, maar ettelijke ogenblikken later gaf Brett van Vliet het laatste tikje aan een door Lars Hollaar en Jens van Es opgezette aanval en stonden de zebra’s op een 0-1 voorsprong. Aan de andere kant behoedde doelman Davy Schellevis zijn team voor de gelijkmaker door een prachtige uithaal van spits Jon Ketting met een fenomenale safe onschadelijk te maken.

Zebra’s op rozen na twee goals vlak voor rust
Het venijn zat ‘m in de staart van de eerste helft. Referee De Vos zag hands in het zestien metergebied van de thuisploeg en tot verbazing van velen legde de zoon van de legendarische DBGC-spits Aad de Vos de bal op de stip. Nick van Alphen benutte de penalty koelbloedig. Twee minuten later kon de Nieuwe-Tongse aanhang opnieuw juichen. Glenn Kievit werd aangespeeld en met zijn verfijnde techniek trapte hij de bal, die onderweg nog werd aangeraakt, achter doelman Florusse en stond het 0-3.

Ploegen gelijkwaardig in tweede helft
OFB-trainer Manuel Legierse had in de pauze enkele wissels doorgevoerd, die de thuisploeg zo op het oog meer stootkracht leek te geven. De rood-zwarten kwamen ettelijke malen dreigend naar voren, maar het gemis van topspits Jelmer Overbeeke was duidelijk merkbaar. Het team van Legierse speelde niet eens slecht, maar stuitte meermaals op de hechte defensie van NTVV met daarachter de altijd alerte en bekwame Davy Schellevis.

Vlak voor tijd deponeerde Gert Aantjes de bal in de 16, waarop het leer voor de voeten van Arjen van Weenen kwam die Nicky Florusse verschalkte en de vierde goal voor NTVV aantekende. Het sierde OFB, dat het nogmaals de rug rechtte om de eretreffer te maken. Die leek er te komen toen Jon Ketting kogelhard uithaalde, maar goalie Schellevis realiseerde wellicht de mooiste actie van de match door de inzet met een weergaloze redding te pareren. Zo bleef het 0-4 en was de ploeg van oefenmeester Wim Eilander drie waardevolle punten rijker.