Afbeelding

Ouddorpse hobbyclub breit mutsen voor KNRM

Algemeen

OUDDORP - Woensdag 8 februari werden er door de plaatselijke hobby-/ breiclub gebreide mutsen aangeboden aan de reddingswerkers van het reddingstation KNRM in Ouddorp.

Onlangs zond de EO de serie Redders op Zee uit. Tijdens het kijken van deze zag Sjaan, lid van de hobby- en breiclub, dat een medewerker van de KNRM Ouddorp een muts uitreikte aan een onderkoelde drenkeling, die zojuist uit zee was gered. De lachende redder merkt daarbij op: “maar ik wil hem wel terug!”. Dat bracht Sjaan op het idee om samen met andere bezoekers van hobbycafé Ouddorp mutsen te breien en haken voor de KNRM.

Aan haar verzoek werd ruim gehoor gegeven. Christina, Sjaan en Nelly haakten en Hennie en Jacqueline breiden de mutsen. Deze mutsen zijn woensdagavond 8 februari tijdens de wekelijkse oefenavond aangeboden aan de schipper van het reddingstation Coen van der Linde. De KNRM is blij met deze voorraad. “De mutsen kunnen aan drenkelingen worden uitgereikt en zullen aan boord van de reddingboot worden bewaard. Uiteraard hopen we allemaal dat ze deze niet nodig zullen hebben.”

Het hobbycafé Ouddorp komt inmiddels al ruim anderhalf jaar om de twee weken samen van 9.00 tot 11.00 in Eterij de Ring, Hoenderdijk 17. De entree bedraagt 2 euro. Koffie of thee kost 1,50 euro. Naast haken en breien staat er regelmatig een naaimachine op tafel of worden er andere handwerken gemaakt. De eerstvolgende bijeenkomst is 23 februari. Volg voor meer informatie hobbycafé Ouddorp op Facebook.