Afbeelding

Krasse Kunstenaars in De Overkant

Algemeen

OUDDORP - Zaterdag 18 februari is De Overkant open als Galerie. De Overkant presenteert in samenwerking met Regio Art Rijnmond, Spijkenisse het werk van Jan Bakker en Arie Meuldijk.

Jan Bakker inmiddels 98 jaar, is een veelzijdig kunstenaar met werk in het bezit van personen en bedrijven. Bakker schildert, maar maakt ook ruimtelijk werk. Voorbeelden daarvan zijn te zien in de openbare ruimte in onder andere Spijkenisse. Bakker’s werk kenmerkt zich door het veelvuldig gebruik van tertiaire kleuren en een abstractere verbeelding van hetgeen hij waarneemt. Hij studeerde scheepsbouw en heeft zich ontwikkeld in de beeldende kunst door schilder Cor Heeck. Ondanks zijn hoge leeftijd werkt Bakker nog steeds aan het vergroten van zijn beeldende oeuvre met sprekende schilderijen.

Arie Meuldijk is opgeleid als beeldend kunstenaar; beeldhouwer, schilder aan de kunstacademie van Rotterdam. Hij gaf jaren les aan het Voortgezet onderwijs in Spijkenisse en heeft nog steeds een groep waaraan hij schilderlessen geeft in zijn atelier in Geervliet. Meuldijk schildert met name bloemen en planten in diverse stadia. Vooral de vergankelijkheid van de planten vindt hij interessant.

De expositie is voor iedereen toegankelijk op zaterdag 18 februari van 11.00 tot 17.00 uur aan de Dijkstelweg 33 te Ouddorp. En verder te zien op afspraak via telefoon nummer 06-53771805.