Afbeelding

Jutten op ‘Het Groene Strand’ van Ouddorp

Algemeen

OUDDORP - Bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp kan gereserveerd worden voor deelname aan de excursie Jutten op ‘Het Groene Strand’ van De Kwade Hoek in Ouddorp op zaterdag 18 februari. 

“Ontdek en beleef hoe veelzijdig het strand is”, zegt de organisatie. “Wat er allemaal op het strand leeft en te vinden is en hoe we met elkaar dit mooie stuk natuur beschermen.” De wandeling onder begeleiding van de Groene Strandgidsen duurt circa 2 tot 2,5 uur.

De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van De Kwade Hoek en dan wordt er gelopen naar het strand. Trek goede kleding aan en draag bij voorkeur laarzen. Neem zelf eventueel drinken en eten mee. In verband met de loopafstanden is deze tour niet geschikt voor de allerkleinsten. 

Deelname is alleen mogelijk als er vooraf wordt gereserveerd aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of telefonisch: 0187-681789. Het minimum aantal deelnemers is 4 maximum, maximaal circa 16. Bij erg slecht weer kan het zijn dat de wandeling wordt geannuleerd. Kosten: 5 euro voor volwassenen en 2,50 euro voor kinderen tot 12 jaar.

Het Groene Strand is een strand waar de mens te gast is in de natuur. Goeree-Overflakkee kreeg de eerste Groene Wimpel uitgereikt in Zuid-Holland. Meer informatie over dit landelijke project is te vinden op www.hetgroenestrand.nl. Ook op 18 maart zal deze excursie worden georganiseerd. Kijk voor andere leuke activiteiten op de website van de VVV: www.visitgo.nl/nl/agenda.