Lezing De Motte: Gebroken Dijken - De Ramp op Goeree-Overflakkee

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 14 februari zal Jan Both voor historische vereniging De Motte een lezing verzorgen waarin De Ramp van 1953 en de gevolgen ervan centraal staan.

Goeree-Overflakkee behoorde tot een van de zwaarst getroffen delen van rampgebied. Deze natuurramp vormde een keerpunt in de geschiedenis van het eiland. In de volksmond spreekt men dan ook van vóór en na De Ramp. In deze lezing wordt niet alleen stilgestaan bij de directe gevolgen: de vele slachtoffers en de enorme schade. Maar ook de (internationale) hulpverlening, de wederopbouw en de Deltawerken zullen de nodige aandacht krijgen. De lezing wordt georganiseerd i.s.m. het Streekmuseum Goeree-Overflakkee en maakt deel uit van meerdere activiteiten rondom dit herdenkingsjaar. 

Locatie: Remonstrantse Kerk, Voorstraat 35 te Sommelsdijk. Inloop vanaf 19.30 uur, aanvang lezing 20.00 uur. Gezien de grote belangstelling voor de watersnoodramp is er mogelijk te weinig ruimte. Deze lezing zal daarom binnenkort nogmaals gehouden worden op een andere locatie. Nadere berichtgeving volgt.