Thema-avond 'God, bijbel, geweld en geweldloosheid' in Emmauskerk

MIDDELHARNIS - Maandag 13 februari organiseert de commissie vorming en toerusting van de Emmauskerk een avond rondom het thema 'God, bijbel, geweld en geweldloosheid'. Ds. Leendert Jan Lingen zal hier nader op in gaan.

"Veel oorlogen en conflicten zijn soms religieus van aard", zegt de commissie. "‘God’ speelt daarin een rol. Dat geldt ook voor het christendom in het verleden en in het heden. Veel vragen hebben mensen als ze in de Bijbel lezen dat oorlogen worden gevoerd waarbij de naam van God een rol speelt. Sterker: door God aangestuurd worden. Hoe lezen we de verhalen uit het Oude Testament waar dat zo is? En: gaat het in het Nieuwe Testament dan minder gewelddadig toe? En: hoe vertaalt zich dat in politieke stellingnames rond oorlog? Actuele vragen."

Ds. Leendert Jan Lingen zal zijn gedachten bij dit thema presenteren. Het zal ook tevens de laatste presentatie zijn die hij als predikant van de Emmauskerk zal houden. De avond begint om 20.00 uur in de Emmauskerk, Kon Julianalaan 64 en is ook online te volgen via kerkomroep en het Youtube kanaal van de kerk. Ga daarvoor naar www.emmauskerkmiddelharnis.nl.