Afbeelding

SGP-Kamerlid: “Hou zuidwest Nederland toegankelijk”

Algemeen

REGIO - Tweede Kamerlid Chris Stoffer (SGP) heeft vragen gesteld hoe zuidwest Nederland toegankelijk blijft, nu zowel de doorstroom op de Haringvlietbrug als de Heinenoordtunnel beperkt wordt.

“Opnieuw wordt een deel van zuidwest Nederland welhaast afgesloten van de rest van het land. Ik wil dat de regering er achterheen zit dat de Hoeksche Waard, Goeree-Overflakkee en een groot deel van Zeeland toegankelijk blijft. Te veel blijft vaag voor alle betrokken inwoners, scholieren, hulpdiensten en bedrijven. Hoe eerder de mensen in de zuidwesthoek van Nederland weten waar ze aan toe zijn, hoe beter ze zich kunnen voorbereiden op de impact van de verkeersbeperkingen.”

Dat zegt SGP-kamerlid Chris Stoffer naar aanleiding van de brandbrief van de SGP-Hoekse Waard, -Goeree-Overflakkee en -Schouwen-Duiveland over de impact van de afsluiting deze zomer van de Heinenoordtunnel en de Haringvlietbrug. Dat zijn dé halsslagaders in het verkeer ten zuiden van Rotterdam naar Zeeland, West-Brabant en België. Stoffer: “Dat de reparaties voor grote overlast zorgen weet je, maar het is dan des te meer zaak tijdig aan te geven wanneer en welke wegen er worden afgesloten, en zorg voor alternatieve routes en vervoersmogelijkheden.”

In schriftelijke vragen aan minister Harbers van Infrastructuur dringt de SGP erop aan snel de noodzakelijke duidelijkheid te geven. Daarbij gaat het niet alleen om het dagelijkse woon-werkverkeer en het OV, maar ook om de brandweer en ambulances, studenten en scholieren en zorgwerkers. Ook vraagt Stoffer hoe ervoor gezorgd kan worden dat overlast in het algemeen zoveel mogelijk kan worden beperkt.