Sorteerwerk Visveiling UFA van Colijnsplaat naar Stellendam

STELLENDAM - Sinds 2020 beschikt UFA (United Fish Auctions) in de Stellendamse haven over een moderne meertrapszeef voor het sorteren van garnalen.

Kotters die van oudsher hun garnalen bij Visveiling Colijnsplaat aanboden, kozen er daarom voor hun garnalen per schip of per vrachtwagen in Stellendam aan wal te brengen. De sorteerwerkzaamheden van garnalen in Colijnsplaat zijn inmiddels volledig geïntegreerd in de bedrijfsactiviteiten van UFA in Stellendam. Dit heeft ertoe geleid dat UFA heeft besloten de sorteerwerkzaamheden bij Visveiling Colijnsplaat vanaf heden te beëindigen.

Ook de wekelijkse klokverkoop van Oosterscheldekreeft zal voortaan vanuit Stellendam worden georganiseerd. In goed overleg met de gemeente Noord-Beveland is afgesproken dat de kadefaciliteiten in de haven van Colijnsplaat beschikbaar blijven voor de visserij en de aanvoerders van UFA. Havenmeester Cees Vink zet zijn werk in Colijnsplaat voort en blijft namens UFA aanspreekpunt voor logistieke ondersteuning en visserij gerelateerde werkzaamheden (Jaap Ruizeveld).