(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock)

Nieuwe Basiscursus Reanimatie en AED in Ouddorp

Algemeen

OUDDORP - De stichting Reanimatie en AED-opleiding Ouddorp van de Nederlandse Hartstichting organiseert op donderdag 16 en 23 Februari weer een basiscursus hartreanimatie en gebruik van AED-apparatuur. De cursusavonden vinden plaats in de Dorpstienden te Ouddorp en beginnen om 20.00 uur.

In twee avonden krijgen de deelnemers de nodige achtergrondinformatie over de werking van het hart en de mogelijkheden van reanimatie. Er wordt geleerd hoe een harstilstand kan worden herkend en wat er als eerste moet worden gedaan, hoe er gereanimeerd moet worden en in welk tempo, en hoe een AED wordt aangesloten en bediend. Alle reanimatiestappen worden geoefend op oefenpoppen en er wordt gebruik gemaakt van een oefen-AED. Na afloop van de cursus ontvangt iedere deelnemer een erkend certificaat.

“Omdat er ook in de eigen omgeving steeds meer AED-apparatuur wordt geplaatst, is het zeker zinvol om deze cursus te volgen”, zegt de stichting. “Hulp binnen 6 minuten is van levensbelang, hoe meer burgers zich deze kennis eigen maken, hoe meer mensen kunnen worden geholpen.”

De totale kosten voor cursus, lesboek, certificaat en dergelijke bedragen 35 euro. Bel voor meer informatie en aanmelding naar mevrouw Tineke Voogd, tel. 0187-681477 - bij voorkeur tussen 17.00 en 19.00.