Oproep aan vissers: vul enquête in

REGIO - Marloes Kraan van Wageningen Economic Research (WEcR) doet onderzoek naar de gevolgen van de onzekerheid in de visserijsector en naar het sociaal culturele belang van deze sector. Zij roept alle vissers en vissersvrouwen op om deze enquête in te vullen.

"Graag roepen we alle Noordzee- en waddenvissers (schipper-eigenaren en bemanning) en vissersvrouwen op om mee te doen aan de landelijke enquête. De enquête maakt deel uit van de impact studie die WEcR uitvoert waarbij gekeken wordt naar de gevolgen van alle veranderingen in het visserijbeleid van de afgelopen jaren op vissers (en vrouwen), de keten en de visserijgemeenschappen. In dit onderdeel brengen we in kaart wat het sociaal culturele belang is van visserij. Met deze enquête willen we beter begrijpen wat de gevolgen zijn van beleidswijzigingen voor de vissers zelf, hun vrouwen en de visserijgemeenschappen. We realiseren ons dat dit jaar veel is veranderd als gevolg van de zeer hoge olieprijs en alle onzekerheid over de toekomst van de visserij. Een record aantal vaartuigen is aangemeld voor de sanering en veel ondernemers staan voor een zware beslissing met bemanningen in onzekerheid. Wordt de sanering doorgezet? Met de enquêtes hopen we een zo goed mogelijk beeld te krijgen van wat er speelt. De vragen gaan over hoe het met u, uw gezin en uw visserijbedrijf gaat, en hoe u uw toekomst, de toekomst van uw bedrijf en de toekomst van uw dorp of stad ziet. We hopen dan ook dat u meedoet, zodat we vanuit alle delen van Nederland een beeld krijgen van wat er gebeurt in onze vissersplaatsen!"

Enquête invullen

De enquêtes kunnen online ingevuld worden, via de volgende link: www.vissersbond.nl/wp-content/uploads/2022/12/QR-codes-enquete.pdf. Een papieren exemplaar is af te halen bij de visafslag van Stellendam.

Voor meer informatie kan rechtstreeks contact worden opgenomen met Marloes Kraan via de mail: marloes.kraan@wur.nl of tel.: 06-10642542.