Activiteiten 70-jarige herdenking Watersnood Nieuwe Tonge

NIEUWE-TONGE - De commissie Watersnoodherdenking van Nieuwe-Tonge heeft een aantal activiteiten georganiseerd en uitgevoerd voor de herdenking van 70 jaar watersnoodramp. Hieronder een overzicht.

Herinnerings- en ontmoetingsplek 

Met herhaling van de expositie van 2013 én aangevuld met nieuwe items. Er is ruimte voor ontmoeting, de koffie staat klaar. Locatie: de winkel van Melissant, Zuiddijk 15. Iedereen is van harte welkom op: zaterdag 28 januari, maandag 30 januari, dinsdag 31 januari en woensdag 1 februari. De openingstijden zijn van 13.00 uur tot 16.00 uur. Op zaterdag te combineren met een bezoek aan Ons Dorpshuis.

Gezocht voor de Expositie: voorwerpen uit 1953 in bruikleen

De commissie is geïnteresseerd in stukken die men in bruikleen mag tentoonstellen op de expositie. Wie materialen aan wil uitlenen, kan contact opnemen met 06-1586 1667.

Tijdelijk monument op het kerkeiland 

Van zaterdag 28 januari t/m zaterdag 4 februari is er een tijdelijk monument te zien op het kerkeiland aan de Kerkring. Dit ter nagedachtenis aan de 90 slachtoffers.

Het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseert 

Op zaterdagmiddag 28 januari vindt in Ons Dorpshuis een muzikale voordracht plaats: “Als de dijken breken” in 3 presentaties van 45 minuten en unieke filmbeelden van Goeree-Overflakkee van de gebroeders Boomsma. Tijden: van 13.30 tot 14.15 - 14:30 tot 15.15 en 15.30 tot 16.15 uur. Eventueel te combineren met een bezoek aan de herinnerings- en ontmoetingsplek (mede mogelijk gemaakt door Provincie Zuid-Holland en Erfgoedlijn GO).

Herdenkingsbijeenkomst 1953 – 2023 Watersnoodramp Nieuwe Tonge

Na twee jaar van digitaal herdenken is de commissie dankbaar om deelnemers weer van harte te kunnen uitnodigen voor de herdenkingsbijeenkomst voor de slachtoffers van de Watersnoodramp. De bijeenkomst begint om 19.00 uur in de Dorpskerk. Er zal medewerking worden verleend door muziekvereniging Apollo, ds. H.A. Neervoort en enkele kinderen van de basisscholen. Ook zullen de namen van de 90 slachtoffers worden voorgelezen. Aansluitend aan de herdenkingsbijeenkomst is de stille tocht naar het monument op het Finlandplein. Er worden kransen gelegd door wethouder Markwat namens de Gemeente Goeree-Overflakkee en diverse maatschappelijke organisaties. Daarna is men gezamenlijk één minuut stil ter nagedachtenis aan de slachtoffers. Ter afsluiting is er een koffie- en ontmoetingsmoment in Ons Dorpshuis.