(Foto: Shutterstock)
(Foto: Shutterstock) Foto:

Doppen voor Geleidehonden KNGF

OUDDORP - Anneke en Piet Grinwis uit Ouddorp sparen plastic doppen, ijzeren doppen, cartridges en oude mobiele telefoons. Dit is niet alleen goed voor het milieu maar ook voor het goede doel. De opbrengst komt namelijk ten goede van de opleiding van KNGF geleidehonden. Deze opleiding kost ongeveer 5.000 euro.

“Een kilo plastic of ijzeren doppen levert 15 eurocent op”, laten Anneke en Piet Grinwis weten. “Wij hebben in 2022 6.330 kilo plastic doppen opgehaald. In 2021 hadden wij 6.400 kilo plastic doppen.”

En er wordt meer ingezameld. Vorig jaar werden er 1.267 kilo ijzeren doppen en 40 kilo aluminium ingeleverd. Daarnaast werden er 997 cartridges en 91 oude mobiele telefoons bij de familie Grinwis gebracht. Ze hopen dan ook dat er veel mensen mee willen sparen.

De volgende doppen kunnen worden ingeleverd: doppen van mineraal-, spuitwater- en frisdrankflessen, ook waar statiegeld op zit (Jumbo en Albert Hein), doppen van melk- en yoghurtpakken en fruitsappakken, sportdrankdoppen, pindakaasdoppen en wasbollen. Ook doppen van zeep- en shampooflessen, deospuitflessen, tandpasta, sauzen en medicatie zijn welkom, als ze maar rond zijn en gemaakt van hard plastic. Graag wel even afspoelen.

Verder kunnen ijzeren doppen worden ingeleverd, zoals babyvoedingdeksels, groentepotdeksels, bierdoppen en frisdrankdoppen, drankflesdoppen en lipjes van blikjes. Ook lege blikjes kunnen worden gebracht, graag al wel platgedrukt.

Naast doppen kunnen er ook lege cartridges en oude mobiele telefoons worden ingeleverd. Voor cartridges maakt het niet uit van welk merk en hoe groot ze zijn, alles is welkom. De doppen kunnen worden ingeleverd bij familie P. Grinwis, Rustburg 17 in Ouddorp. Contact opnemen kan via 0187-681390 of e-mail: pietgrinwis@hetnet.nl. De doppen kunnen ook worden ingeleverd bij de Jumbo aan de Molenweg in Ouddorp (de bak staat bij de flessenautomaat) en bij de christelijke school aan de Margrietweg (de container staat bij de ingang van de peuterspeelzaal aan de Wilhelminaweg ter hoogte van nummer 50). Graag de plastic doppen en ijzeren doppen in aparte zakken aanleveren.