Afbeelding

Column: Nieuw gezicht, even voorstellen

Als 15-jarig meisje haalde ik twee keer per week de kranten op bij het Eilanden-Nieuws. Mocht ik aan de vroege kant zijn, dan kwamen de geluiden van de pers die net de laatste exemplaren aan het drukken was uit de drukkerij aan de Langeweg in Middelharnis. De inkt moest nog even drogen op het warme papier en zo had ik even tijd om een praatje te maken met de leuke jongen die daar aan het werk was. Het was altijd de vraag of de krant niet te dik was zodat alles wel in de krantentassen zou passen en ik er nog mee kon fietsen. Dat ging niet altijd even soepel kan ik je vertellen. Toen had ik nooit kunnen bedenken dat, inmiddels vele jaren later, mijn woorden op het krantenpapier gedrukt zou worden en nu door jou worden gelezen.

Mijn collega Chantal van Burg heeft je de afgelopen vijf jaar meegenomen in de wereld van het natuurbeheer. Door haar nieuwe baan bij het bezoekerscentrum op Tiengemeten kwam haar plaats in het team beschikbaar. Naast het overnemen van haar takenpakket kwam ook de vraag of ik de ‘pen’ voor deze column wilde gaan voeren. Mijn antwoord was duidelijk; ja, dat wil ik graag doen. Als geboren en getogen Flakkeeënaar ben ik trots op de natuur die we hebben op ons mooie eiland.

Een aantal van jullie herkent mij misschien als 'meisje van de bank' of gewoon van gezicht van op het dorp. Samen met mijn twee kinderen woon ik in Middelharnis. Bij toeval ben ik ruim 5 jaar geleden terechtgekomen bij Natuurmonumenten en heb me daar vanaf het begin als een vis in het water gevoeld. Ik had me vooraf niet kunnen bedenken dat er zoveel komt kijken bij natuurbeheer. Samen met een heel mooi team collega’s en bevlogen vrijwilligers mogen werken aan de bescherming van de natuur is werk wat er toe doet. En dat maakt dat ik elke dag met veel plezier aan de slag ga en je daar graag de komende tijd meer over wil vertellen. Heb je vragen naar aanleiding van mijn verhaal of ons werk? Mail dan naar: haringvliet@natuurmonumenten.nl..

Anne Los