Afbeelding
Foto:

Klokkedieven op de planken met 'Precies zijn vader'

GOEDEREEDE - In maart staat Toneelclub de Klokkedieven op de planken met 'Precies zijn vader', dat handelt over een student die een intiem etentje met een vriendin organiseert, dat echter heel anders lijkt te verlopen.

Na drie seizoenen niet te hebben kunnen spelen vanwege de coronamaatregelen, staan de acteurs van Toneelclub 'de Klokkedieven' uit Goedereede weer te popelen om de planken op te gaan. 'Precies zijn vader' zit vol onverwachte wendingen: "Je bent student op kamers en krijgt een toelage van je moeder. Dat is natuurlijk altijd te weinig, nog afgezien van de voorwaarde: ‘onder geen beding vrouwvolk over de vloer!’ Dan onverwacht een financiële meevaller. Ach, je bent jong en je wilt wat... dus organiseer je een intiem etentje met een vriendin. Laten er nu twee vriendinnen opdagen en zeer onverwacht ook je moeder. Een, niet weg te krijgen, zeer besliste tante en een suffe, opgedrongen medestudent, maken de ramp compleet. Toch denkt Karel, de student, de situatie stevig de baas te blijven, maar onderschat de boerenslimheid van zijn medestudent, de te goede huisbaas en de uitgekookte vriendinnen. Tja, het komt allemaal voor elkaar, maar vraag niet hoe...!"

De club heeft vanaf september 2022 onder regie van Mario Cramer gerepeteerd in SRGO Oostdam te Goedereede. Regisseur Mario Cramer is geen nieuw gezicht voor de diefjes uit Goedereede. Hij is weer terug en daar is de toneelclub ontzettend blij mee, vertelt voorzitter Elbert de Jong. "Het voelt weer als vanouds en vertrouwd." De kaartverkoop is dit jaar geheel online via www.deklokkedieven.nl

De speeldata zijn 3, 4, 10, 11, 17, 18, 24 en 25 maart. De zaal is open om 19.00 uur, de aanvang is 19.30 uur. Locatie: Oostdam Goedereede, Jongkoenstraat 1.