Voorlopig geen inzameling voor Roemenië

MIDDELHARNIS - Voorlopig zal er geen inzameling in de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk zijn.

"Vermoedelijk uit onvrede dat het land niet wordt toegelaten tot de Schengenzone houdt Roemeniƫ soms Nederlandse hulptransporten tegen bij de grens" laat de organisatie weten. "Ook zijn de regels voor het invoeren van goederen verscherpt en is het voor onze stichting op dit moment niet mogelijk om aan deze zware eisen te voldoen en zijn wij helaas genoodzaakt om voorlopig geen goederen in te zamelen. Zodra er verandering komt in de situatie zal de stichting dit melden via de krant, website en Facebook. Er kan nog wel kleding worden gebracht, na een telefonische afspraak, daar is een andere stichting voor gevonden die deze graag wil hebben. Zij sorteren de kleding en brengen die naar andere arme landen."

Meer informatie over de projecten is te vinden op www.oosteuropa-werkgroep.nl. Voor vragen, tips of andere zaken kan contact worden opgenomen door middel van het e-mailadres info@oosteuropa-werkgroep.nl of via tel: 06-27590230. Wie de stichting financieel wil steunen, kan dit doen via IBAN NL97RABO0342007408 t.n.v. Stichting Oost-Europa Werkgroep Middelharnis.