Afbeelding
Foto:

Ouddorpse studenten bieden hulp in Athene

OUDDORP - In de komende voorjaarsvakantie hopen drie leerlingen van het Hoornbeeck college Rotterdam, Lisette Nieuwpoort, Daniëlle de Waal en Emma Mierop uit Ouddorp, zich in te zetten voor stichting Christian Refugee Relief

Deze organisatie zet zich in voor het vluchtelingenwerk in Griekenland. Dit doen ze op verschillende eilanden en in de hoofdstad Athene. Lange tijd verbleef een groot deel van de vluchtelingen in Griekenland op één van de eilanden. Hier leefden ze in overvolle kampen. Sinds 2015 zet stichting CRR zich in voor hulpverlening aan de vluchtelingen op de eilanden. De laatste jaren verschuift de vluchtelingenproblematiek van de eilanden naar het vasteland. Hierom is stichting CRR in februari 2021 een nieuw logistiek hulpverleningsproject gestart in Athene. In Athene zijn er momenteel naar schatting 40.000 vluchtelingen. Ze verblijven in en rond de Griekse hoofdstad in kleine opvangkampen of leven op straat. Er zijn onvoldoende voorzieningen om hen op te vangen. Stichting CRR heeft besloten om een logistiek hulpverleningsproject te starten. De behoefte hieraan bleek groot. Er wordt veel samengewerkt met verschillende organisaties, zo kan er goed worden geïnventariseerd welke goederen nodig zijn en kunnen ze snel worden verspreid door de stad.

De drie leerlingen gaan naar Athene toe en zullen daar helpen met verschillende dingen, zoals het opbouwen van tenten, uitdelen van goederen en het organiseren van sociale activiteiten. Verder zal er genoeg werk te doen zijn om ingezamelde goederen te sorteren. Ze verblijven niet alleen bij de verschillende tentenkampen, maar gaan ook de stad in. Hier leven ook veel vluchtelingen op straat of met veel mensen in kleine appartementjes. 

“Helpt u ons om ons streefbedrag van 1500 euro op te halen? Dit kan via onze doneeractie op https://www.doneeractie.nl/vluchtelingenwerk-athene/-70896.”