Afbeelding
Foto:

Flakkeese versie van ‘Allo ‘Allo in de maak

SOMMELSDIJK - ‘Allo ‘Allo, een van de meest succesvolle Britse komedieseries aller tijden, is in mei als toneelstuk te zien op het Marktveld in Sommelsdijk. Het gaat om de Flakkeese versie van ‘Allo ‘Allo. De repetities zijn in volle gang.

Het idee om een Flakkeese ‘Allo ‘Allo op de planken te brengen ontstond in de aanloop naar de viering van 75 jaar vrijheid in mei 2020. Op dat moment kon de uitvoering niet doorgaan vanwege corona. Nu, twee jaar later, is het initiatief nieuw leven ingeblazen. Er staan twee – en als de publieke belangstelling groot is drie – uitvoeringen op het programma op zaterdag 6 mei.

De eerste die iets zag in een Flakkeese versie van de komedieserie, die zich afspeelt in en rond een Frans café ten tijde van de Tweede Wereldoorlog, was Dennis Notenboom, voorzitter van Stichting WO2GO. Grafisch vormgever Alex van Kampen raakte betrokken, evenals Bertrand van den Bogert, bestuurslid van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee, en regisseur Wim van Ham.

‘Allo ‘Allo, uitgezonden tussen 1982 en 1992, is heel bekend en spreekt tot veler verbeelding. De initiatiefnemers hebben in de toneeluitvoering een Flakkeese twist gegeven aan de komedieserie. Zo komen de gebroeders Boomsma in het toneelstuk voor. Het ideetje om het stuk Haisai te noemen is vaarwel gezegd omdat ‘Allo ‘Allo zo’n enorm begrip is.

Uiteraard komen ook in de Flakkeese versie de bekende figuren uit de serie voor, waaronder caféhouder René, Herr Otto Flick van de Gestapo, lieden van het Franse verzet en Engelse piloten. Daarnaast is er een rol weggelegd voor koningin Wilhelmina.

Kaartjes

Wie de uitvoering van het toneelstuk niet wil missen, kan nu al kaartjes bestellen via de website van het Streekmuseum Goeree-Overflakkee: www.streekmuseum.nl. De toegang bedraagt 5 euro, inclusief koffie en Bevrijdingsgebakje (gebak uit landen als Engeland, de Verenigde Staten, Canada en Polen, die een belangrijke rol speelden tijdens de Bevrijding in 1944 en 1945).

Stichting WO2GO en het Streekmuseum Goeree-Overflakkee organiseren het toneelinitiatief. De gemeente Goeree-Overflakkee ondersteunt het met een subsidie.