Afbeelding
Foto:

Week van Gebed voor Eenheid van Christenen

SOMMELSDIJK - Van zondag 15 tot en met 22 januari 2023 vindt de Week van Gebed voor Eenheid van Christenen plaats. Het moedigt kerken aan om goed te doen en recht te zoeken. Bijzondere aandacht is er voor de verdeeldheid die veroorzaakt wordt door het onrecht van ongelijkheid en racisme. 

De Bijbeltekst die centraal staat tijdens deze gebedsweek komt uit Jesaja 1 : 17: leer goed te doen, zoek het recht, houd tirannen in toom, kom op voor wezen, sta weduwen bij. Het materiaal voor deze gebedsweek werd aangereikt door kerken uit de Amerikaanse staat Minnesota.

De oecumenische werkgroep Goeree-Overflakkee organiseert als afsluiting van de gebedsweek een oecumenische gebedsdienst op zondag 22 januari in de Exoduskerk te Sommelsdijk, aanvang 15.30 uur. Voorgangers zullen zijn: ds. Leendert Jan Lingen (Emmauskerk), ds. Jan de Visser (Exoduskerk), ds. André Meiresonne (Remonstrantse Kerk), pastor Jack Geurts (Rooms Katholieke Parochie) en dhr. Leonard de Visser (Hervormde Gemeente Middelharnis). Het orgel wordt bespeeld door Rob Soeteman. Het Oecumenisch Koor verleent medewerking o.l.v. Henk Oosthoek. Belangstellenden zijn van harte welkom deze dienst bij te wonen of te bekijken via het YouTube kanaal van de Exoduskerk. Voor vragen kan contact worden opgenomen met de secretaris van de Oecumenische Werkgroep Tonny den Boer: tonny@ekoshop-sommelsdijk.nl