(Foto: Vladimir Poplavskis)
(Foto: Vladimir Poplavskis) Foto:

Politie: "Hoe deal jij met drugs?"

REGIO - De politie heeft op vrijdag 30 december 2022 een bulk-sms verstuurd naar bijna 1000 contacten die werden aangetroffen in de telefoons van vermoedelijke drugsdealers. Deze actie volgde op een eerdere uit april vorig jaar, waarbij men een sms stuurde naar 230 contacten uit de een telefoon van een dealer. 

De bulk-sms die 30 december werd verstuurd ging veelal naar jongeren tussen de 17 en 23 jaar, die hun drugs bestelden voor feestjes en het weekend. "De sms moet ze bewust maken van de wereld achter hun drugsgebruik en stelt ook de vraag hoe ze hun eigen grens bewaken" , aldus de politie. “Welke keuzes maak jij?” staat te lezen in de sms. Met daarbij een link naar de website www.dealbreakers.nl/jongeren met informatie voor jongeren, ouders, docenten en andere professionals. “Wanneer wordt één keer, nóg een keer”, is de vraag die daar wordt gesteld. “En wanneer de laatste keer? Hoe deal jij met drugs?”

Blijf melden

"Drugshandel en ondermijning tegengaan kan de overheid niet alleen", stelt de politie. "We hebben uw ogen en oren nodig. Ziet u één van deze signalen? Bijvoorbeeld jongeren die ergens rondhangen en snel wat uitwisselen met voorbijgangers, een auto waar mensen steeds iets ‘afhalen’ of veel aanloop bij een (dichtgeplakte) woning, ook op gekke tijden. Meld deze dan bij politie (0900-8844, uw wijkagent of via onderstaand tipformulier), gemeente of via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000."