Afbeelding

Jutten op ‘Het Groene Strand’ van Ouddorp

Algemeen

OUDDORP - Zaterdag 21 januari wordt er op ‘Het Groene Strand’ van De Kwade Hoek in Ouddorp een excursie jutten gehouden. Reserveren hiervoor kan bij het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp.

“Ontdek en beleef hoe veelzijdig het strand is. Wat er allemaal op het strand leeft en te vinden is en hoe we met elkaar dit mooie stuk natuur beschermen”, laat de organisatie weten. “Vind je het leuk om meer te weten te komen over het leven op het strand en wil je actief met het jutten meedoen? Loop dan mee met dit strandavontuur en ontdek ‘Het Groene Strand’. De wandeling onder begeleiding van de Groene Strandgidsen duurt circa 2 tot 2,5 uur.” 

De excursie start om 10.00 uur op de parkeerplaats van De Kwade Hoek en dan wordt er gelopen naar het strand. Trek goede kleiding aan en draag bij voorkeur laarzen. Neem zelf eventueel drinken en eten mee. In verband met de loopafstanden is deze tour niet geschikt voor de allerkleinsten. 

Deelname is alleen mogelijk als er vooraf wordt gereserveerd aan de balie van het VVV Inspiratiepunt in Ouddorp of telefonisch via 0187-681789. Het minimum aantal deelnemers is 4, het maximum aantal is circa 16. Bij erg slecht weer kan het zijn dat de wandeling wordt geannuleerd. Kosten: 5 euro voor volwassenen en 2,50 voor kinderen tot 12 jaar.

‘Het Groene Strand’ is een strand waar de mens te gast is in de natuur. Goeree-Overflakkee kreeg de eerste ‘Groene Wimpel’ uitgereikt in Zuid-Holland. Meer informatie over dit landelijke project is te vinden op www.hetgroenestrand.nl. Ook op 18 februari en 18 maart zullen deze excursies worden georganiseerd. Kijk voor andere leuke activiteiten op de website van de VVV: www.visitgo.nl/nl/agenda