Afbeelding

Oproep: wie kan helpen na wegvallen maaltijdbezorging CuraMare?

GOEREE-OVERFLAKKEE - CuraMare is gestopt met het maken en bezorgen van verse warme maaltijden voor cliënten die niet op een woonzorglocatie van de organisatie wonen. De moeder van Nellie Slooter uit Etten-Leur is een van hen. Graag doet zij een oproep aan eenieder die tegen hetzelfde probleem oploopt of mee kan en wil werken aan een oplossing.

“We wisten al een paar maanden dat deze dienst ging stoppen” zegt Slooter. “Mijn moeder zit in Ebbe en Vloed en eerst werd meegedeeld dat een kok ziek was, vervolgens dat er niet voldoende vrijwilligers te vinden zijn.”

Volgens CuraMare zijn er “in de markt partijen die de cliënt veel beter van dienst kunnen zijn.” Een goede overdracht naar zo’n marktpartij is echter niet geregeld; in plaats daarvan is de maaltijdbezorging domweg stopgezet. “De afgelopen maanden zijn we wel bezig geweest om te kijken of er een oplossing mogelijk is” stelt Nellie Slooter. Dat CuraMare ermee stopt, begrijpt ze overigens wel. “Wij willen gerust betalen voor goede en verse maaltijden, maar ik snap op zich wel dat het in ieder geval voor die delen waar niet voldoende vrijwilligers zijn, gewoon niet meer gaat. Wel jammer, het waren ontzettend aardige vrijwilligers die altijd even een praatje met mijn moeder maakten. Het had dus ook een sociale functie.”

Slooter kan zich voorstellen dat andere mensen nu tegen dezelfde nadelen oplopen. Daarom doet ze een oproep: “ik zou graag in contact komen met mensen die er ook mee zitten of partijen die juist in het ontstane gat kunnen springen en mensen die daarbij graag zouden helpen.”

Het emailadres van Nellie Slooter is nc.slooter@icloud.com. Haar telefoonnummer is: 06-10688016.