Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo

Voor alle 55- plussers van Achthuizen is er woensdag 14 december een bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 5,00 per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. 

Kaartmiddag

12 december a.s. is er een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10 in Achthuizen.

U kunt jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. 

De kosten bedragen € 5,00 inclusief koffie of thee. 

DEN BOMMEL

Gezellige Kerstmiddag in Bommelstee

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN in Den Bommel organiseert op donderdag 15 december een gezellige Kerstmiddag met koffie en gebak, 2 consumpties en een Kerstmaaltijd voor 17,50 euro per persoon. Deze middag begint om 14.30 uur met een optreden van het Adolfskoor. Graag aanmelden vóór 1 december bij Janny Kamp (0187) 61 14 53. De middag wordt gehouden in Bommelstee, Schaapsweg 34, 

DIRKSLAND

Wandelen met ZUS&zo

Woensdag 7 december organiseert de vrouwengroep ZUS&zo een wandeling voor vrouwen. De start is om 9.30 uur vanaf de Philipshoofjesweg 79. De wandeling start met een korte overdenking en koffie. “Gun jezelf een heerlijke ochtend actief buiten met goede gesprekken onderweg. Ga jij mee?”, aldus de organisatoren.

Longpunt

Op donderdag 8 december van 14.00 tot 16.00 uur is er weer een Longpunt bijeenkomst in Dirksland. De titel is “Train je longen met muziek”. Een brede titel die veel ruimte geeft voor interactie en discussie. Daar het de laatste bijeenkomst van het jaar is, hopen we op een feestelijke afsluiting met een mondharmonicavoorstelling / workshop met de mogelijkheid om het zelf te proberen. De bijeenkomst vindt plaats in Verenigingsgebouw Onder de Wiek.

Bingo

Donderdag 8 dec. bingo. Inloop vanaf 18.30 uur, aanvang 19.30 uur. Locatie: Philipshoofjesweg 57.

GOEDEREEDE

Kerstavond met popkoor the Blue Stocking Singers

Dinsdag 13 december vieren de vrouwen van rondom Goeree hun kerstavond. Zij hebben Popkoor the Blue Stocking Singers uit Nieuwe-Tonge uitgenodigd om hun repertoire ten gehore te brengen. De avond wordt gehouden in Oostdam, aanvang 19.30 uur. Opgeven kan tot en met dinsdag 6 december bij Marloes Struijk, tel 0615608519.

Goeree Creatief

Donderdag 8 december weer creatieve avond in Partycentrum Oostdam. Van harte welkom tussen 19.00 uur en 22.00 uur. Men ziet u graag weer met uw eigen handwerk verschijnen. De avond is voor iedereen toegankelijk dus kom gerust een keer meedoen. Verdere informatie is te vinden op facebookpagina Oostdam, oostdam@sr-go.nl , bel 0187-492321 of stuur een app naar 06-31000604.

HERKINGEN

Koffiepraetje

Dorpsraad Herkingen en Stichting Zijn organiseert voor alle inwoners van Herkingen 't Koffiepraetje: Dinsdag 13 december van 10.00 tot 11.30 uur. Nieuwe locatie: zaaltje Han de Lignieplein, via de zijdeur. Toegang is gratis en de koffie/thee staat klaar.

MELISSANT

Klaverjassen

Woensdag 7 december, koppelklaverjassen in de horeca van de golfbaan, Bouwdijk 9. Koppels worden gevormd. Inschrijven vanaf, 13.00 uur aanvang 13.30 uur. Inschrijfgeld € 3,-. Koffie bij ontvangst. Eventueel informatie: 0187-605060/06-55734858.

Wintermarkt

Op zaterdag 10 december vindt de jaarlijkse wintermarkt plaats op het kerkplein en in ‘de Poort’ (Voorstraat 14). Tijdens deze markt is er versgebakken vis, oliebollen, patat en snacks. Daarnaast is er onder andere verkoop van producten van bakkerij van Harberden, Slagerij van Zuidland, stoofperen van Leen Stolk groente en fruit, witlof en zelfgemaakte advocaat. De markt is van 10.00 tot en met 15.00 uur. De koffie, thee en fris staan klaar.

MIDDELHARNIS

Warm buffet

Stichting ZIJN organiseert donderdag 8 december het maandelijkse etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Deze keer is er een warm buffet van Irma Prooij catering met soep, beenham, varkenshaas met roomsaus, krieltjes, aardappelschotel, gemengde groenten, stoofpeertjes, een toetje en koffie toe. Vanaf 17.00 uur bent u van harte welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Het eten begint om 17.30 uur, de prijs voor deze gezellige avond bedraagt 15 euro. Opgeven vóór 2 december bij het Wijkcentrum tel. 0187- 483366 (toets 1) of e-mail m.kieviet@zijngo.nl.

Kerstbingoavond

De bingocommissie van Stichting ZIJN houdt op vrijdag 9 december een Kerstbingoavond voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27. Er zijn weer mooie prijzen te winnen. Vanaf 19.00 uur is de zaal open. De eerste ronde begint om 19.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden. De 12 ronden bingo kosten 7,50 euro dit is inclusief twee koffieronden. Er zal ook een superronde gespeeld worden voor 1 euro en er is een vluggertje met grote prijs voor 1 euro.

Workshop online bankieren

Maandag 12 december van 14.00 tot 16.00 uur is er in Bibliotheek Middelharnis een workshop online bankieren. Tijdens deze workshop leren de deelnemers hoe je online fraude en diefstal op financiële gegevens voorkomt. De workshop wordt verzorgd door de Rabobank. Aanmelden kan telefonisch via 06-33920600 of per mail digitaalhuis-go@bzhd.nl. Het is ook mogelijk om je aan te melden bij de balie in de Bibliotheek. De workshop is gratis, ook als je geen lid bent van de Bibliotheek.

Aanschuifkoor

Geniet van een muzikaal spektakel tijdens het Aanschuifkoor in het Diekhuus. Iedereen die van muziek houdt, is van harte welkom. Elkaar ontmoeten, samen zingen en plezier hebben staat hierbij centraal. Van tevoren aanmelden is niet nodig, schuif gezellig aan op donderdag 15 december van 14.00 tot 16.00 uur in het Diekhuus. De toegang is gratis.

Mantelzorgcafé met high tea

Wie andere mantelzorgers wil ontmoeten en tegelijkertijd ervaringen wil uitwisselen en ontspannen is op 15 december van harte welkom in het mantelzorgcafé in het Diekhuus, Beneden Zandpad 7. Deze middag wordt het jaar afgesloten met een gezellige high tea. De anvang is om 13.30 uur en het café zal rond 15.30 uur afgelopen zijn. De toegang is gratis.
Opgeven kan via de mail m.vanderwelle@zijngo.nl of telefonisch: (0187) 48 33 66 optie 2.

NIEUWE-TONGE

Winterfair

Vrijdagavond 9 december is er een winterfair bij de Hersteld Hervormde Gemeente aan de Westdijk 37. Vanaf 17.00 uur van harte welkom voor heerlijke erwtensoep, broodje Unox, patat en nog veel meer lekkers. Ook voor een lekker kopje koffie met appeltaart, kaas en bloemstukjes, gebreide sokken, sieraden, kleding en accessoires. Ook de kinderen zijn niet vergeten, die kunnen marshmallows en knakworstjes roosteren. 

OOLTGENSPLAAT

Breicafé

Op donderdag 8 december is er Breicafe van 19.30 tot 22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is 2 euro, inclusief koffie/thee. Voor informatie kunt u bellen met Ati Verwoerd 06-40701181. Dit is een activiteit van Stichting ZIJN.

Kerststukje maken

Dinsdag 13 december kunt u om 13.30 uur een Kerststukje komen maken onder leiding van Geralda Kik. De kosten zijn € 20,00. Graag uiterlijk 9 december opgeven bij Ati Verwoerd, tel.nr. 06 40 70 11 81. Locatie: Weesmolenstraat 12 in Ooltgensplaat.

OUDDORP

Advent- en kerstconcert

Zaterdag 10 december wordt in de Doopsgezinde kerk aan de Molentienden een advent- kerstconcert gegeven. Het ensemble Musica Sororum zingt en musiceert. Zij treden regelmatig in Ouddorp op in diverse kerken. Jan Teeuw is al vele jaren de vaste begeleider van de groep op het orgel, en zal daarnaast de samenzang begeleiden. Ook stelde hij weer een kerstfantasie samen. Deze keer verleent het jongeren muziekensemble Cular medewerking. Cular betekent Cum Laude A Rege (met lof aan de Koning). Zij bespelen piano en dwarsfluit, panfluit, viool, hobo. Ds. Joh. Smink zorgt voor de verbindende teksten. De avond begint om 20.00 uur, de toegang is vrij, er is een collecte tijdens deze avond.

Lampionoptocht Ouddorp

Op 10 december 2022 organiseert de Oranjevereniging Ouddorp een lampionoptocht in het centrum. De route zal gaan langs woonzorglocatie De Vliedberg en De Vijver. Geschikt voor kleine kinderen. Geen lampion is geen probleem, want tijdens de Winterfair kan er in de stand van de Oranjevereniging een gemaakt worden. Start is 18.30 uur bij Het Raadhuis, muziekvereniging Concordia gaat mee.

Kerstmiddag 55+

Op woensdag 14 december is er een Kerstviering in Ouddorp met medewerking van het Christelijk Mannenkoor Door Eendracht Verbonden uit Stellendam. Ook zal deze middag mevrouw. A Cammeraat een kerstverhaal vertellen. De aanvang van deze middag is 14.00 uur in SRGO de Dorpstienden. Er zal een collecte worden gehouden voor de onkosten.

OUDE-TONGE

Kerstmarkt Ebbe en Vloed

Op 8 december is er een Kerstmarkt in het restaurant van Ebbe en Vloed. Er zijn diverse kraampjes, er zijn versgebakken bolussen en oliebollen. Daarnaast is er enveloppen trekken met veel prijzen en is er Gluhwein en nog veel meer. De kerstmarkt wordt gehouden van 14.00 tot 17.30 uur.

Kerstmiddag

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN  te Oude-Tonge organiseert op woensdag 14 december een gezellige middag met medewerking van het Parochiekoor St. Cecilia. De middag vindt plaats in het Infocentrum Bernhardstraat 27, aanvang 14.00 uur. Aan het eind van de middag is er een heerlijk buffet. De kosten van deze middag zijn 12 euro, inclusief koffie/thee met iets lekkers en een drankje. Opgeven kan vóór 8 december bij bij Nel Vervloed, Beatrixstraat 3 door een envelop met naam, adres en telefoonnummer en 12 euro in haar brievenbus te doen. 

SOMMELSDIJK

Bingo

Woensdag 7 december is er een bingo, vanaf 13.30 uur (zaal open om 13.00 uur). Locatie is wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst.

Kerstbingo

Zaterdag 10 december is er een kerstbingo. Start om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Locatie is wijkgebouw de Zwaluw Sperwer 55 te Sommelsdijk. Een kopje koffie/thee is gratis bij binnenkomst. Voor iedereen is er een presentje.

STELLENDAM

Top2000 kerkdienst

Op zondag 11 december vindt er een Top2000-kerkdienst plaats in de Gereformeerde Kerk in Stellendam. Voorganger is Martijn de Jong. De toegang van deze Top2000 kerkdienst is gratis. Wel zal er gecollecteerd worden voor eigen jeugdwerk. De dienst begint om 18.30 uur in het kerkgebouw aan de Kerkhoflaan 2. Voor meer informatie: info@gereformeerdekerkstellendam.nl, Jan en Gerda Weeda.

Kerst high tea 55+

De activiteiten commissie van de Stichting ZIJN organiseert op dinsdagmiddag 13 december een gezellige kerst high tea. Locatie is het Haagse Huus. Inloop: vanaf 14.15uur (graag niet eerder), begin high tea: 14.30 uur. Einde: 16.30 uur. Opgeven graag voor 10 december bij: mevr. M.v. Oostenbrugge; tel: 491653 of bij: mevr. E.S. Spahr vd Hoek; tel: 602411/06 38927456. Kosten: € 5,- in de zaal te voldoen.