WFB kan geen potten breken

STAD AAN ‘T HARINGVLIET - Afgelopen zaterdag mochten WFB 4 en SNS 2 het tegen elkaar opnemen in een Flakkeese derby. SNS had in zeven wedstrijden 0 punten weten te verzamelen; WFB stond daar met 2 punten maar net boven. Voor de wedstrijd had Sam Hoek, verdediger van WFB, laten weten te stoppen als ze nu ook nog zouden verliezen van SNS. Dat gaf de wedstrijd direct een extra lading.

De beginfase was duidelijk voor de ploeg uit Stad aan ‘t Haringvliet. Zo kon Sjoerd Koppenaal een aantal keer gevaarlijk worden en na acht minuten had hij SNS al op voorsprong kunnen koppen. Zijn poging uit een hoekschop van Martijn Braber ging rakelings naast. WFB kon daar in de eerste fase niet veel tegenover zetten. Maar vlak voor rust leek WFB op voorsprong te komen. Een schitterende hoekschop van Jaco Grinwis werd bijna binnen gewerkt door Osseweijer, maar Roy van der Welle wist de bal in een uiterste krachtsinspanning van de lijn te halen. Zo ging het toch met een 0-0 gelijke stand de rust in. In de tweede helft was het voornamelijk eenrichtingsverkeer, waarbij SNS over WFB heen liep. Tot doelpunten leidde dat niet, wel tot grote paniek bij de thuisploeg.

In de allerlaatste minuut viel als nog het doek voor de Ouddorpers. Een corner vanaf de linkerkant werd voor het doel gebracht. Keeper Bram Redert (die verder uitstekend keepte) claimde de bal te hebben, maar niets bleek minder waar. Roy Aleman, laatste man van WFB, bukte om de keeper de ruimte te geven, maar in plaats daarvan viel de bal op zijn rug en stuiterde zo het doel in: 0-1.