Afbeelding
Foto:

Pieten zeggen 'si!' tegen elkaar tijdens Sinterklaasfeest

MIDDELHARNIS - Maandagochtend 5 december was dan misschien een donkere en druilerige ochtend, maar op de Bosseschool in Middelharnis was het ondanks dat gewoon een geweldig groot feest. Sinterklaas en zijn pieten kwamen langs.

Door Sam Fish

De aankomst gebeurde volledig in stijl. In een lange, witte limousine kwamen de Sint en zijn tien pietjes aan bij de basisschool. De Sint had een goed plekje uitgekozen vanaf waar hij de kinderen goed kon begroeten. Hij stond namelijk in het dakraam! En twee pietjes hadden het ook goed bekeken, die zaten in de kofferbak van de wagen. Vanaf daar konden ze meteen kruidnoten uitdelen aan de kinderen.

Si! 

Op het plein stond een klein podium waarop de burgemeester braaf stond te wachten op het gezelschap. Dit keer had ze echter niet de ambtsketen aan, maar een heuse toga. Want niet alleen kwam Sinterklaas zijn verjaardag vieren op de school, Disco Piet en Dans Piet stapten deze ochtend in het huwelijksbootje. Het was aan de burgemeester om dit huwelijk te voltrekken.
Maar een ja-woord zat er niet in, dit gezelschap komt immers uit Spanje. En dus was het geen volmondig ‘ja’ dat te horen was, maar zeiden de pietjes ‘Si!’ tegen elkaar. Een knuffel, een kus en een ring en het was officieel een Pietenpaar. Hier in Nederland gooien we dan met rijst naar het bruidspaar. Op het schoolplein was echter geen witte korrel te vinden. De andere pieten strooiden hier, geheel in stijl, met kruidnoten!

Feest

Na het grote liefdesfeest was het tijd voor de cadeautjes. Alle kinderen gingen onder begeleiding van de leerkrachten naar hun klas. Daar kwam Sinterklaas langs samen met zijn pieten. In groep 1 tot en met 4 waren dat langere bezoekjes, daar kregen alle kindjes ook een cadeautje van de Sint. Vanaf groep 5 maken de kinderen surprises voor elkaar en daar kwam de Sint wat korter op bezoek.
Tot slot is er ook nog een Pietendisco op school en daarmee wordt het hele feest compleet gemaakt. Een dag dus om echt nooit meer te vergeten.