Afbeelding

De Christmas Carols klinken weer

REGIO - Velen hebben ernaar uitgekeken: na twee jaar zwijgen wordt in de Nieuwe Kerk van Zierikzee de traditionele Ceremony of Christmas Carols in ere hersteld. Op vrijdag 16 december om 20.00 uur zal een jonge solist als vanouds vanuit het donker - met rondom kaarslicht - de beginsolo Once in Royal David’s City aanheffen. Extra feestelijk zal de deelname van de Bellringers uit Goes zijn zodat de beroemde Engelse kerstsfeer dicht benaderd wordt.

In de opzet is weinig veranderd. De Blazersgroep zal vervangen worden door trompettisten (vanaf de orgelgalerij). Verder vervangt het nieuwe koor Con Spirito het voormalige Thomaskoor. Maar het vrouwenensemble Waisisi en vanzelf het jeugdige Prins Mauritskoor uit Middelharnis onder leiding van Marco van ’t Hoff zullen weer prachtige Christmas Carols laten horen.

Het thema van dit jaar is ‘Engelenbezoek’. Voor het eerst werkt Burgemeester Jack van der Hoek mee en bijzonder is ook dat de scheidend rector van de CSG Prins Maurits uit Middelharnis, Adam van Heest, een lezing zal verrichten. De overige lezingen worden gedaan door leden van de koren.

De liturg is ds. Josée van de Putte, Marien Stouten speelt op het Kam- en Van der Meulenorgel. De algehele leiding is in handen van Mar van der Veer. Kaarten voor Schouwen-Duiveland zijn verkrijgbaar bij Van der Krieke Computer, Mol 12 Zierikzee of via conspiritozierikzee@gmail.com.