Vocaal Ensemble Magnificat zingt koormuziek uit Frankrijk

DIRKSLAND - Op zaterdag 26 november zal Vocaal Ensemble Magnificat uit Middelharnis een concert verzorgen in de Hervormde Kerk in Dirksland. Het koor laat pareltjes horen uit de ruime schat aan muziek die door de eeuwen heen door Franse componisten is geschreven.

Onder enthousiaste leiding van Mirjam van den Hoek brengen de zangers muziek in uiteenlopende stijlen ten gehore. Claude Goudimel leefde in de 16e eeuw. Van hem zullen Psalm 25 en Psalm 100 te horen zijn. Vanuit de 17e eeuw klinkt het ‘De Profundus’ van Marc-Antoine Charpentier. Uit de muziek die in 19e eeuw is geschreven, is gekozen voor een vierstemmige zetting van Psalm 150 van Ceasar Franck en twee delen van het magistrale ‘Messe Solenelle’ van Louis Vierne. 

Ook het bekende ‘Cantique de Jean Racine’ van Gabriël Fauré ontbreekt niet. Van Marcel Dupré wordt ‘Laudate’ uitgevoerd en van Maurice Duruflé ‘Ubi caritas’ en ‘Notre Pere’. Zowel de Latijnse als Franse teksten zullen in het programmaboekje vertaald worden in het Nederlands. Een unieke kans om deze gevarieerde muziek te horen tijdens één concert. We nodigen u dan ook van harte uit om hier getuige van te zijn. De kerk is open om 19.30 uur; het concert begint om 20.00 uur. De toegang is gratis; wél is er bij de uitgang een collecte ter bestrijding van de onkosten.