PTT-Kabels

Toen ik over de buitendijk tussen Stad en Menheerse Havenhoofd fietste, zag ik dat de borden van de PTT-kabels onder het Haringvliet steeds verder uit elkaar vallen. Met de gedachte dat de gemeente een keer opriep om met verbindende projecten te komen, ontstond mijn idee voor een PTT-project. Het zou goed in de erfgoedlijnenprojecten passen want naast de veerponten zorgden de PTT-kabels ook voor onze verbindingen met de buitenwereld.

Natuurlijk kan je alleen wat planken kopen, ze beschilderen en dan op het oude frame schroeven, maar is het niet leuker om het met een groepje te doen en zo er een verbindend project van maken?

Wat moet er gebeuren: allereerst overleg met de gemeente en de opvolgers van de PTT of we iets met de wrakstukken mogen doen, dan fondswerving en naar een particulier of een school zoeken die de restauratie kunnen doen, maar ook denken aan oud-werknemers zoeken en interviewen en archieven op het streekarchief bestuderen, de oude postkantoren uit de dorpen inventariseren en PTT-huisjes in kaart brengen en het geheel aan een plaatselijke krant of tijdschrift presenteren en natuurlijk met een feestje openen.

Wie mee wil doen of adviezen heeft kan contact opnemen met Herman Maas, tel:611972 of mail:hermam_greet@hetnet.nl