Afbeelding

Verwenweekend voor gezinnen met ernstig ziek kind op RCN Toppershoedje

Algemeen

OUDDORP - Voor het derde jaar op rij realiseert RCN Vakantieparken 60 gratis verwenweekendjes voor gezinnen met een ernstig ziek kind op haar vakantieparken in Nederland. Dit wordt mogelijk gemaakt in samenwerking met stichting Gaandeweg. Zo kunnen deze gezinnen genieten van een ontspannen weekend. Stichting Gaandeweg organiseert korte vakanties voor gezinnen die geconfronteerd worden met kinderkanker.

Door Jaap Ruizeveld

De 60 gezinnen mogen in het weekend van 2 december 2022 één geheel verzorgd weekend op een van de RCN Vakantieparken verblijven. RCN Toppershoedje in Ouddorp ontvangt dit jaar 12 gezinnen. Op het park krijgen ze een boodschappenpakket bij aankomst, zijn de bedden opgemaakt en wordt in alle avondmaaltijden voorzien. Daarnaast verzorgt het park een aantal leuke activiteiten. Zo hebben deze gezinnen echt alle tijd voor elkaar. RCN Toppershoedje Ouddorp maakt dit geheel belangeloos mogelijk.

Samenwerking
Voorzitter Jan-Joost Galesloot van Stichting Gaandeweg stelt: “Opnieuw heeft RCN Vakantieparken ons een geweldig aanbod gedaan en kunnen gezinnen opnieuw gaan genieten van een ontspannen weekend om even te ontsnappen aan alle zorgen. Dit is een geweldige opsteker, die iedereen energie geeft.” Parkmanager Roland Hoogwerf RCN Toppershoedje in Ouddorp onderschrijft deze woorden. “Wij organiseren graag dit verwenweekeind omdat wij dit heel belangrijk vinden voor de betreffende gezinnen en omdat het bovendien precies past bij wie wij zijn. Wij besteden al zo lang wij bestaan onze gehele winstuitkering aan maatschappelijke projecten. Hierdoor kunnen wij vakanties aanbieden aan mensen voor wie een vakantie minder vanzelfsprekend is door eenzaamheid, gebrek aan geld of fysieke omstandigheden mogelijk maken. Wie een vakantie boekt bij RCN zorgt dus niet alleen voor een fijne vakantie voor zichzelf, maar óók voor die van een ander.”

Goed Voor Elkaar
RCN biedt al 70 jaar een bijzondere combinatie van kamperen en verblijfsaccommodaties op prachtige locaties. Met 18 vakantieparken in Nederland, Frankrijk en Duitsland zorgt RCN jaarlijks dat zo’n 300.000 gasten een heerlijke vakantie beleven op de parken. Maar RCN gaat verder en heeft een missie om deze vakantiebeleving te delen met zoveel mogelijk mensen. Ook voor wie dit nu niet bereikbaar is. RCN Vakantieparken, goed voor elkaar.