Afbeelding

Ondernemersbijeenkomst in Middelharnis rondom christenvervolging

Algemeen

MIDDELHARNIS - Bij Visser & Visser accountants en belastingadviseurs in Middelharnis komt op dinsdag 29 november een christelijk ondernemersnetwerk samen. Het netwerk, de HVC Bondgenoten geheten, organiseert de ondernemersbijeenkomst om inspiratie en ontmoeting te bieden voor ondernemers en om met hen na te denken over het christelijk geloof. Namens Stichting HVC (Hulp Vervolgde Christenen) deelt een gastspreker persoonlijk verhalen over vervolgde christenen. Het middagprogramma legt de focus op ondernemen en start om 15.30 uur, het avondprogramma over de vervolgde Kerk start omstreeks 19.30 uur. Iedere ondernemer is uitgenodigd voor de gratis toegankelijke bijeenkomst, inschrijven kan via de website van HVC. 

Tijdens het middagprogramma staat het verhaal van gastlocatie Visser & Visser centraal. Dit bedrijf begon in 1989 in een klein kantoorpand in Rotterdam, maar groeide uit tot maar liefst 12 vestigingen. De bedrijfsleider van de vestiging in Middelharnis, Jan Kieviet, leidt de gasten rond door het gloednieuwe kantoorpand. Daarnaast deelt hij zijn persoonlijke verhaal, over zijn ervaringen en de ontwikkelingen bij Visser & Visser en in de wereld van belastingadvies en accountancy. De Bondgenoten bezoeken bij hun ondernemersbijeenkomsten uiteenlopende bedrijven in verschillende regio’s. Zo waren de ondernemers in 2019 al eens te gast bij geitenboerderij De Mèkkerstee in Ouddorp, maar ook bij het Reformatorisch Dagblad in Apeldoorn, AFAS Software in Leusden en Molen de Zwaluw in Kesteren.

Vervolging als spiegel

Na het netwerkdiner, staat de avond in het teken van christenvervolging. Een buitenlandse gastspreker deelt uit eigen ervaring verhalen vanuit de vervolgde Kerk. Het doel: de luisteraar aanzetten tot nadenken over het leven als privépersoon en als ondernemer. Hoe kijken we naar ons eigen geloofsleven, in het licht van wat vervolgde christenen voor hun geloof moeten doorstaan? Wat kunnen we van hen leren? Jan Dirk van Nifterik, directeur van Stichting HVC: “We zoeken ondernemers die de uitdaging aan durven gaan. Wie durft er in de spiegel te kijken die de vervolgde Kerk hen voorhoudt?”

Netwerk van en voor ondernemers

Het ondernemersnetwerk Bondgenoten wordt aangestuurd door een groep ondernemers. Zij zetten zich vrijwillig in voor het netwerk, uit betrokkenheid met de vervolgde Kerk. Een van de stuurgroepleden is Roelof Veldhuizen uit Ooltgensplaat. Veldhuizen: “Ik kan het iedere ondernemer aanraden om te komen. Andere ondernemers ontmoeten, dat kan op veel plekken. Maar bij de Bondgenoten spreek je elkaar op een ander, dieper niveau. Daar gaat het over de zaken die er echt toe doen.” Veldhuizen nodigt ondernemers die vragen hebben over de bijeenkomst uit om met hem vrijblijvend contact op te nemen via 06-19010880.

Verbonden door geloof

De organiserende Stichting HVC zet zich in voor vervolgde christenen in 16 landen. Meer dan 140 vrijwilligers in heel Nederland en een klein coördinerend team sturen de hulpprojecten aan. De hulp richt zich op concrete hulp aan vervolgden, aan evangelisten en aan kinderen die te lijden hebben vanwege christenvervolging.

Meer informatie en inschrijven voor de ondernemersbijeenkomst: www.stichtinghvc.nl/bondgenoten