Nienke Veenendaal met haar Vierspan Welsh pony’s. (Foto: Pieter van Es)
Nienke Veenendaal met haar Vierspan Welsh pony’s. (Foto: Pieter van Es)

Menvereniging Vier- in Één uit Ouddorp viert 25 jarig jubileum

Algemeen

OUDDORP - Menvereniging Vier- in Één viert deze maand haar 25-jarig  jubileum. De vereniging is een hechte club, die met regelmaat naast de lessen ook leuke activiteiten organiseert.

Het ontstaan van de vereniging, 25 jaar geleden, is geboren vanuit een bepaalde noodzaak. Een groep menners had het idee opgevat om Vierspan te leren rijden. Om dit goed te kunnen verzekeren tijdens de lessen was het meest voor de hand liggend deze lessen vanuit een vereniging te organiseren, dus zo geschiede, de oprichting van Menvereniging ‘Vier-in Één’ was op 10 november 1997 een feit.

In de loop der jaren werden er naast de lessen steeds meer evenementen georganiseerd, waarvan in 2003 een grote marathon op het terrein van de Klepperstee aan de Vrijheidsweg in Ouddorp waar 80 deelnemers uit heel Nederland aan deelnamen. Na 25 jaar is de vereniging, die 33 leden telt, nog steeds zeer actief, weliswaar niet meer in het organiseren van hele grote wedstrijden maar wel in veel diverse evenementen met als topper onze september Minimarathon met wegtraject.

“Het lesterrein van de vereniging is bij tankstation De Haan in Ouddorp. Daarnaast mogen we gebruik maken van een heuse Men-tuin met waterbak bij een van onze leden in Ouddorp”, laat Menvereniging Vier- in Één weten. “Het 25-jarig jubileum hebben we gevierd met een warm en koud buffet bij Restaurant Akershoek in Ouddorp en er is een jubileumboekje uitgegeven waar leuke verhalen en anekdotes van leden in staan. Veel sponsoren maken het weer mogelijk dat we de komende jaren mooi hindernismateriaal aan kunnen schaffen. We zijn trots op de vereniging, een kleine hechte club die met elkaar ieder jaar weer een variatie aan leuke en afwisselende evenementen weet neer te zetten. Ons motto is ‘Lol met je knol voor iedereen’.”