Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo in Achthuizen

De Plaatselijke Commissie van Stichting ZIJN organiseert voor alle 55-plussers van Achthuizen op woensdag 9 november een gezellige bingomiddag. De middag begint om 13.30 uur. De kosten zijn € 5,- per persoon. De middag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. 

Kaartmiddag in Achthuizen

De plaatselijke commissie van Stichting ZIJN houdt op maandag 7 november a.s. een kaartmiddag. De kaartmiddag wordt gehouden in het Buurthuus, Kloosterstraat 10. Deelnemers kunnen jokeren of klaverjassen. Aanvang: 13.30 uur. De kosten bedragen € 5,- inclusief koffie of thee. 

Chinese maaltijd en muziek

Op vrijdag 11 november organiseert ASVO een Chinese maaltijd. Na het succes van vorig jaar in Ooltgensplaat gebeurt dit nu in 't Buurthuus aan de Kloosterstraat 10 in Achthuizen. De zaal open om 17.30 uur. Als iedereen voorzien is van een kopje koffie/thee kan de voorzitter openen en beginnen we aan de Chinese maaltijd om 18.00 uur. Na de Chinese maaltijd zal er nog een optreden plaatsvinden van meezingkoor De WatertorenHet koor bestaat uit 25 mannen en vrouwen die graag samen bekende Hollandse liedjes zingen en daar ook graag publiek bij willen betrekken. Iedereen kan zingen, dus zing gezellig mee, is het motto van het koor. Er zal ook nog een verloting plaatsvinden. Aanmelden tot uiterlijk vrijdag 4 november per e-mail via h.zonneveld39@hotmail.com en telefonisch via 0187-630098. De financiële bijdrage is voor leden 22 euro en voor niet-leden 27 euro, te voldoen voor dinsdag 8 november op bankrekeningnummer NL22RABO0314657959 t.n.v. A.S.V. Oostflakkee.

GOEDEREEDE

Inloopavond Paulina.nu

Dinsdag 8 november van 19.30-21.00 uur is er een inloopavond met als thema 'Dorp van morgen'. Locatie: Oostdam, Jongkoenstraat 1.
Geïnteresseerden uit alle dorpen van Goeree-Overflakkee zijn welkom. Kijk voor meer informatie op www.paulina.nu/dorpvanmorgen.

Inloopochtend Peuterspeelzaal

Op donderdag 3 november van 10.00 tot 11.00 uur houdt peuterspeelzaal de Krukel, Jongkoenstraat 1, een inloopochtend. De Krukel is een openbare peuterspeelzaal, waar iedereen welkom is. Voor meer informatie: 06-86820468 of www.kidzeiland.nl.

Marcel en Lydia Zimmer in Oostdam

Vrijdagmiddag 4 november komen Marcel en Lydia Zimmer naar Oostdam, met een kinderprogramma. Toegang is gratis na reservering via oostdam@sr-go.nl. Vol is vol.

MELISSANT

Gezamenlijke Hervormingsavond

Op dinsdag 1 november zal er een Hervormingsavond gehouden, uitgaande van de Gereformeerde Gemeente, Gereformeerde in Nederland en de Hersteld Hervormde Gemeente. De aanvang van de dienst is 19.30 uur en wordt gehouden in de Hersteld Hervormde Kerk Julianaweg 2 te Melissant. Spreker deze avond is ds. P. Mulder, hij is predikant in de Gereformeerde Gemeente te Leiderdorp. Er zal deze avond een collecte worden gehouden, de opbrengst is bestemd voor Stichting Vrienden van Heidelberg.

Inloopavond Paulina.nu

Dinsdag 1 november van 19.30-21.00 uur is er een inloopavond met als thema 'Dorp van morgen'. Locatie: Inloophuis de Voorste Vloer, Julianaweg 84b.
Geïnteresseerden uit alle dorpen van Goeree-Overflakkee zijn welkom. Kijk voor meer informatie op www.paulina.nu/dorpvanmorgen.

MIDDELHARNIS

Stamppotbuffet

Stichting ZIJN organiseert maandelijks een etentje in het Wijkcentrum van Middelharnis. Op donderdag 10 november is er een stamppotbuffet van Irma Prooij catering. De deelnemers krijgen boerenkool, zuurkool en hutspot, een toetje en koffie toe. Vanaf 17.00 uur is men welkom in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat 27 in Middelharnis. Het eten begint om 17.30 uur, de prijs voor deze gezellige avond bedraagt 12 euro. Opgeven vóór 3 november bij het Wijkcentrum tel. 0187-483366 (toets 1) of via m.kieviet@zijngo.nl.

Inloopmiddag bij Careyn

Zorgorganisatie Careyn organiseert op dinsdag 1 november een meet & greet aan de Voorstraat 15 in Middelharnis voor iedereen die geïnteresseerd is in een nieuwe uitdaging, meer betekenisvol werk of verder wil groeien in de zorg. Tijdens deze meet & greet is er de mogelijkheid om alles te weten te komen over het werken in de zorg, zoals het starten van nieuwe loopbaan of door te groeien naar een andere functie. Aanmelden is niet nodig.

Inzamelen goederen Roemenië

Zaterdag 5 november van 09.30-11.30 uur is de loods van de Stichting Oost Europa Werkgroep Middelharnis/Sommelsdijk aan de Industrieweg 17 weer geopend. Wat mensen kunnen brengen: witgoed, nette kleding (liever niet in PMD-zakken), incontinentiemateriaal of andere hulpmiddelen zoals rollators, rolstoelen e.d. Daarnaast huishoudelijke spullen en (tuin) gereedschap. Verder één- en tweepersoonsbedden en net schoon beddengoed en een- of tweepersoons matrassen. Ook eetkamertafels en stoelen, banken en breiwol zijn welkom. Wie iets wil op laten halen, betaalt een vergoeding van € 10,- in Middelharnis/Sommelsdijk en € 15,- voor de rest van Goeree-Overflakkee. Dit heeft volgens de organisatie te maken met stijgende kosten. Meer informatie: info@oosteuropa-werkgroep.nl.

Tai Chi

Tijdens de maand van Nederland Leest kan eenieder werken aan vitaliteit in de bibliotheek, met een les Tai Chi. Dit is een bewegingskunst die d.m.v. bewegen gespannen spieren en gewrichten losmaakt. Zaterdag 12 november van 11:00-12:00 uur, is er een les in Bibliotheek Middelharnis, Kerkepad 11. Kosten: €7,50.

Ont-Spanje

Last van spanning? Donderdag 10 november om 20.00 uur komt Annabell Magdenburg-de Jong haar ervaringen op dit gebied delen in de Emmaüskerk, Julianaweg 64. "Er zijn gelukkig meer mogelijkheden om spanning kwijt te raken dan een reisje naar Spanje," stelt de organisatie. Trek gemakkelijke kleding aan, want er zullen ook praktische oefeningen gedaan worden. Koffie of thee staan klaar. Voor nadere inlichtingen, bel 06-13513630.

Kaartmiddag

Zaterdag 5 november is er een kaartmiddag in het wijkcentrum aan de Doetichemsestraat 27. Aanvang om 13.30 uur en de zaal is open om 13.00 uur. De kosten zijn € 3.50. Bij binnenkomst een gratis kopje koffie/thee. Deelnemers kunnen klaverjassen en jokeren. Aan het eind van de middag is er nog een verloting. Iedereen is van harte welkom.

NIEUWE-TONGE

Die Grevelinger musikanten

Zaterdag 5 november optreden van Die Grevelinger musikanten in Ons Dorpshuis, Korteweegje 14. Aanvang 14.00 uur tot 16.00 uur. Toegang gratis. Kijk voor meer info op de website van Ons Dorpshuis: www.onsdorpshuisnieuwetonge.nl.

OUDDORP

Mandalatekenen

8 november vanaf 13.00 uur geeft Marjoleine van Veen een cursus mandalatekenen in Inloophuis de Boei, Dijkstelweg 33. Deelnemers hoeven zeker geen tekenwonder te zijn. Voor vragen of aanmelden: stuur een mail naar info@deboeigo.nl of bel 06-19721167.

Bingo

Op woensdag 9 november organiseert de 55+ club weer een bingo. Er worden zes rondes gespeeld. Kosten zijn 7 euro inclusief een kop koffie/thee. Aanvang 14.00uur in SRGO 'de Dorpstienden'. Aanmelden is niet nodig.

OUDE-TONGE

Themamiddag over saffraan

Op woensdag 2 november om 14.00 uur (zaal open om 13.30 uur) organiseert ASVO na lange tijd weer een themamiddag in de Grutterswei aan de Willemstraat 14. Saffraan is de duurste specerij ter wereld met een kiloprijs die bijna net zo hoog is als die van goud. Gelukkig heb je in een gerecht slechts weinig nodig om het smaak te geven. De saffraandraadjes worden gewonnen uit bloemen (de saffraan krokus). Saffraan is zo duur omdat het een tijdrovend en moeilijk proces is: de bloemen moeten nét voor zonsopgang worden geplukt en het kost een landarbeider zo’n 40 uur om 1 kilo te plukken. Nadat de bloemen zijn geplukt, worden de saffraandraadjes uit de bloemen gehaald en worden ze te drogen gelegd. Uiteindelijk kun je voor een kilo saffraan zo’n 10.000 euro neerleggen. Oorspronkelijk komt saffraan uit de buurt van Griekenland en wordt zelf genoemd in de Griekse mythologie, maar inmiddels wordt het veelal verbouwd in bijvoorbeeld Iran, Marokko en Spanje. Maar nu ook in Nederland. De welbekende Piet Terhoeve komt hierover vertellen en wat je ermee kan doen. 

Breicafé stichting ZIJN

Woensdagavond 9 november is het breicafé weer geopend van 19.30 tot 21.30 uur. Het breicafé wordt gehouden in het Infocentrum, Bernhardstraat 27. Het concept breicafé is heel eenvoudig. Deelnemers nemen hun eigen spullen mee, waarmee ze zelf aan de slag gaan. Natuurlijk onder het genot van een kop koffie of thee (kosten € 1,25). Aanmelden is niet nodig. Wie vragen heeft, kan bellen met Stichting ZIJN (0187) 483366 of e-mailen naar m.kieviet@zijngo.nl.

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Op zaterdag 5 november wordt er weer Open Schuur gehouden in Oude-Tonge, Langeweg 41A.
Bezoekers kunnen van 10.00 tot 15.00 uur zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen.

OOLTGENSPLAAT

Breicafé stichting ZIJN

Op donderdag 10 november a.s. is er Breicafé van 19.30-22.00 uur in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. Een avond gezellig haken, breien of borduren, of alleen een bakje doen. Zelf materialen meenemen. Entree is € 2,- inclusief koffie/thee. Voor informatie kan men bellen met Ati Verwoerd (06-40701181). 

SOMMELSDIJK

RealTime over Godsbeeld en zelfbeeld

5 november 2022 zal RealTime opnieuw een jongerenavond houden. Dit keer komt ds. M.C. Schreur uit Ouddorp spreken over het thema 'Godsbeeld en zelfbeeld: hoe kijk ik naar God en naar mezelf?' Hij zegt er zelf over: "Op deze avond wil ik nadenken hoe de (digitale) wereld om ons heen ons leert te kijken naar onszelf, en hoe je vrienden dat doen, en hoe God Zelf dat doet en wat de Heere Jezus daarover zegt. Heel hartelijk welkom!" De avond wordt gehouden in de HHG Middelharnis-Sommelsdijk, Olympiaweg 44. De inloop is vanaf 19.15 uur, de start om 19.45 uur.

Bingo

Zaterdag 5 november is er een bingo van de O-G-O. Aanvang om 19.30 uur en de zaal is open om 19.00 uur. Locatie is het wijkgebouw de Zwaluw, Sperwer 55. Een kopje koffie /thee is gratis bij binnenkomst. Er worden 11 rondes voor € 6.50 . Daarnaast nog 9 gratis prijsjes. En in de pauze is er verkoop van twee extra rondes voor € 1,- per ronde. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom.

STELLENDAM

Arretjescake maken

Op donderdag 10 november kan in het Haagse Huus een arretjescake gemaakt worden. Tijd: inloop 14.15 uur, aanvang workshop 14.30 uur. Entree: € 4,-Opgeven voor 8 november bij: mevr. M.v. Oostenbrugge (tel. 491653) of bij mevr. E .S. Spahr v.d. Hoek (tel: 602411 of: 0638927456). Na afloop gaan deelnemers naar huis met zelfgemaakte arretjescake.

Visverkoop

Op zaterdag 5 november a.s. zal de Hervormde Gemeente van Stellendam diverse soorten vers gebakken vis verkopen in een kraam op het Oranjeplein in Stellendam. Vanaf 8.00 uur kan men terecht voor heerlijke kibbeling en gebakken tong, schol en schar. De opbrengst is geheel bestemd voor de kerk van de Hervormde Gemeente te Stellendam.