Afbeelding

Jubileum hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland

Algemeen

GOEREE-OVERFLAKKEE - Op 1 november viert Hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland zijn eerste lustrum.

De vereniging zag het levenslicht op 1 november 2017 bij sportschool TotalBody Healthcentre te Stad aan het Haringvliet. De oprichters zijn Barry Kieboom, Rene de Bonte, Peter Braber en Jeroen Maliepaard. Iets later kwam daar Margreet Ouwens bij. Na 5 jaar vormen zijn nog steeds het kader van de vereniging.

In eerste instantie zocht men een ruimte om te trainen, maar al snel kwamen de eerste geïnteresseerden om de hoek kijken. We kregen dan ook al snel de vraag of zij mee mochten doen, want ze vonden het reuze interessant. De vereniging groeide vrij snel, ook in de coronaperiode. Inmiddels staat de teller op 36 leden. 

Eind 2021 besloot TotalBody om te stoppen als sportschool. De vereniging kon worden voortgezet bij sportschool Dynamic Motion te Oude-Tonge. 

Van 11 november tot 22 november gaan Jan van Eck en Jeroen Maliepaard naar Zuid-Korea om daar onder supervisie van Grootmeester Lim Chae Kwan te trainen. De lessen zullen door de overige zwarte banders worden overgenomen. Men hoopt met een groot scala aan nieuwe technieken en inzichten weer terug te komen zodat deze weer kunnen worden overgebracht op de leden.

Wie wil trainen, zichzelf leren verdedigen of meer zelfvertrouwen wil krijgen, kan een keer komen kijken. Men geeft les op de woensdagavond van 20.00 tot 21.30 uur, vrijdagavond van 18.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend van 09.30 tot 11.00 uur. Locatie is de genoemde sportschool, Dynamic Motion te Oude-Tonge.