Afbeelding

Intocht Sinterklaas Oude-Tonge

Algemeen

OUDE-TONGE - Op Zaterdagmiddag 12 november hopen Sinterklaas en pieten weer voet aan wal te zetten aan de kade van Oude- Tonge. Als de pakjesboot niet al te veel slecht weer heeft onderweg en hij niet heel de reis uit Spanje tegenwind heeft, komt hij de haven binnenvaren om 14.00 uur.

Hopelijk heeft de praatjesmeneer Wim Harteveld al vroeg contact met de pakjesboot om te horen of ze op tijd in Oude-Tonge zijn. Sinterklaas en al zijn pieten worden op de Kaai hartelijk verwelkomd door wethouder Jaap Willem Eijkenduijn, namens het gemeentebestuur van Goeree- Overflakkee.

Tijdens het wachten op de pakjesboot, begeleid door vrolijke sinterklaasmuziek van muziekvereniging Vooruit, zullen de majorettes van Twirlvereniging Vivace een mooie show geven op de Kaai. Hierna gaat de Sint onder muzikale begeleiding van muziekvereniging Vooruit en de majorettes richting de Grutterswei, waar een feestje met alle kinderen gevierd zal worden. Uiteraard zijn er genoeg pepernoten (of een mandarijn) voor iedereen.

Sint heeft alvast gevraagd aan de redactie of alle kinderen voor de versiering van de Grutterswei vast een mooie tekening of kleurplaat maken, met eventueel hun verlanglijstje er op. Deze kunnen worden ingeleverd in de brievenbus op Nieuwstraat 2 in Oude-Tonge. De Sint hoopt op heel veel mooie tekeningen, zodat de mensen die de Grutterswei versieren het daar gezellig kunnen maken.