Afbeelding

Achthuizen schoon 2.0

Algemeen

ACHTHUIZEN - Zaterdag 12 november gaan er in Achthuizen weer vrijwilligers op pad om het zwerfafval op te ruimen. Nadat dorpsgenoot Maurits Baatenburg vorig jaar de aftrap gaf en en de allereerst versie van Achthuizen schoon werd opgestart, is nu tijd voor Achthuizen schoon 2.0. Net als vorig jaar is er contact gezocht met de stichting Schoon Goeree-Overflakkee die ervaring heeft met het opruimen van zwerfafval in tal van dorpen op het eiland.

Stichting Schoon Goeree-Overflakkee zet zich in om Goeree-Overflakkee schoon te maken en vrij te houden van zwerfafval. Daarnaast geeft de stichting positieve voorlichting aan particulieren, scholen en bedrijven om het zelf opruimen van zwerfafval blijvend te stimuleren. Dagelijks zijn vele vrijwilligers van Ooltgensplaat tot Ouddorp en van Den Bommel tot Herkingen op pad met een grijper, ring en rode vuilniszak om alle rommel uit de buurt, van het strand en uit de natuur op te ruimen. Al deze vrijwilligers leveren een belangrijke bijdrage voor een schone, gezonde en veilige leefomgeving op ons eiland. Daarom zal de stichting in samenwerking met de dorpsraad Achthuizen op zaterdag 12 november een start maken in Achthuizen om zoveel mogelijk afval te verwijderen.

“Helpt u mee om het mooie Achthuizen nog mooier te maken? Het maakt niet uit of u man of vrouw bent, jong of oud, samen kunnen we dit klusje klaren. Dus geef u op via dorpsraadachthuizen@gmail.com, liefst zo snel mogelijk maar uiterlijk vrijdag 11 november.”
Op zaterdag 12 november wordt er om 9.00 uur verzameld bij de kantine van de ijsbaan. De schoonmaakactie eindigt tussen 1.00 en 11.30 uur. Het dragen van makkelijke kleding, laarzen of stevige schoenen en eventueel handschoenen wordt aangeraden. De dorpsraad zorgt voor koffie, thee en iets lekkers.