NTVV pakt punt tegen Simonshaven

NIEUWE-TONGE - In een rommelige wedstrijd op een steeds zonniger wordend Sportpark Kopernis heeft het Nieuwe-Tongse NTVV één puntje overgehouden aan de tweestrijd met SV Simonshaven.

De in het oranje-zwart gestoken mannen uit Simonshaven probeerden NTVV, dat met rouwbanden om speelde vanwege het overlijden van lid van verdienste Cor van Heemst, gelijk onder druk te zetten. Een harde voorzet beroerde de hand van Neal Kuiper en dat volstond voor arbiter Jan Fokker om naar de stip te wijzen. Bjorn Jeurissen liet zich het buitenkansje niet ontnemen en schoot het leer onberispelijk achter Davy Schellevis.

De zebra’s pakten de draad weer snel op en na 10 minuten speeltijd belandde de bal bij Gert Aantjes, die met een knal vanaf zo’n 30 meter via de binnenkant van de paal NTVV op gelijke hoogte bracht. Robbin Troost krulde de bal daarna op fraaie wijze in de doelmond, waar Neal Kuiper, één van de uitblinkers deze middag, de bal met een schitterende voetbeweging over goalie Van der Spek liftte, maar de lat fungeerde als spelbreker voor de zwart-witten.

In de tweede helft waren de kansen spaarzaam en werd het treffen steeds grimmiger van karakter, waarbij de trainers hun handen vol hadden om enkele opgefokte spelers bij de les te houden. Simonshaven werd gaandeweg de match gevaarlijker, maar de pogingen werden onschadelijk gemaakt door een prima spelende Marko Karsbergen en Jasper van der Welle, die met een fantastische sliding zijn team in de race hield. Glenn Kievit excelleerde daarnaast op het middenveld, waardoor NTVV in evenwicht bleef met hun opponent, hetgeen ook tot uitdrukking kwam in de eindstand.