Kernactiviteiten

ACHTHUIZEN

Bingo ASVO

Op woensdag 19 oktober organiseert de Algemene Senioren Vereniging Oostflakkee weer een bingo in ’t Buurthuus, Kloosterstraat 10. Aanvang 14.00 uur. Iedereen is welkom vanaf 13.30 uur. Een boekje kost 6 euro per persoon inclusief twee maal koffie/thee en de superronde. Een tweede boekje kost 4 euro per persoon inclusief de superronde.

DIRKSLAND

Zenuwschade en diabetes

Zorggroep Haringvliet en Diabetesvereniging Nederland houden op dinsdag 1 november een Meet Up. Tijdens deze bijeenkomst wordt gesproken over zenuwschade als complicatie ten gevolge van diabetes. Voorkomen is belangrijk, maar behandelen is meestal ook mogelijk. Start om 19.30 uur, inloop 19.15 uur. Locatie is verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57.

Voeding bij longziekten

Zorggroep Haringvliet en het Longfonds houden een bijeenkomst onder de titel 'Diëtiek - Update aan voeding bij longziekten'. Willie Bennik, diëtist/leefstijldiëtist – ProVie-and zal deze interessante middag verzorgen. De bijeenkomst is van 14.00 uur tot 16.00 uur op donderdag 20 oktober bij verenigingsgebouw Onder de Wiek, Ring 57.

GOEDEREEDE

Nieuwe Ont-Moet

Een tijd geleden is men weer gestart met nieuwe Ont-Moet avonden om elkaar te ontmoeten en te leren uit de Bijbel. Dinsdag 25 oktober spreekt Jaap de Gans. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Locatie is Verenigingsgebouw Oostdam, Jongkoenstraat 1. Eenieder is welkom. Kijk voor meer informatie op de Facebookpagina Ont-Moet Goedereede.

MELISSANT

Verkoping

De vrouwenvereniging ‘Tabitha’ van de Hersteld Hervormde Gemeente hoopt zaterdag 22 oktober haar verkoping te houden. Bezoekers kunnen terecht voor: handwerk-, cadeau- en babyartikelen, handgemaakte kaarten, fotokaarten en kerstkaarten, Kruudplaetjes en lekkernijen van Bakkerij van Harberden, appels en stoofperen, boerenkaas van kaasboerderij van Schaik, erwtensoep van Slagerij van Zuidland, mooie tweedehands hoeden en bolchrysanten. De koffie en thee met wat lekkers staan klaar en voor de kinderen is er limonade. De verkoping wordt gehouden tussen 10.00 uur en 14.30 uur in verenigingsgebouw ‘De Poort’, Voorstraat 14.

MIDDELHARNIS

Bingomiddag in Wijkcentrum

De activiteitencommissie van Stichting ZIJN houdt op woensdagmiddag 19 oktober een bingo voor jong en oud in het Wijkcentrum aan de Doetinchemsestraat. Iedereen is van harte welkom. Om 13.00 uur gaan de deuren open voor de bezoekers, de eerste ronde begint om 13.30 uur. Een kopje koffie of thee wordt gratis aangeboden. De negen ronden Bingo kosten 5 euro.

Presentatie over de ziekte van Parkinson

Thekla Westra is werkzaam geweest als Verpleegkundige Specialist. Vanuit haar kennis en jarenlange ervaring verzorgt zij op dinsdagavond 25 oktober in het Diekhuus een presentatie over de ziekte van Parkinson. Na de presentatie is er ruimte voor het stellen van vragen. De avond wordt gehouden in de theaterzaal van het Diekhuus. De inloop is vanaf 19.00 uur (programma 19.30 tot 21.00 uur). De toegang en het eerste kopje koffie zijn gratis. Voor deze avond kunt u zich aanmelden tot vrijdag 21 oktober bij Stichting Zijn, Petra Wolffenbuttel. Mail: P.wolffenbuttel@zijngo.nl Tel: 1087-48 33 66, doorkiesnummer 2.

Appelflapactie

Op vrijdag 21 en zaterdag 22 oktober is er een appelflapactie bij Plus Slingerland in Middelharnis. De opbrengst van deze actie is voor Oost Europa Werkgroep Middelharnis; zij zullen op deze dagen voor kopers klaarstaan. Kopers kunnen een zak met heerlijk geurende appelflappen kopen en meteen afrekenen bij het verkooppunt. De opbrengst is bestemd voor werk van de Werkgroep op het gebied van hulp en evangelisatie in Roemenië. Meer info is te vinden op www.oosteuropa-werkgroep.nl

NIEUWE-TONGE

Koffie inloop

Elke dinsdagmiddag is er van 14.00 tot 16.00 uur een koffie inloop in Ons Dorpshuis in Nieuwe-Tonge. Iedereen is hier van harte welkom voor een kopje koffie of thee, een praatje of een spelletje. Dinsdag 11 oktober worden er foto’s vertoond van Nieuwe-Tonge zoals het vroeger was. Kom gezellig kijken en deel uw herinneringen. Toegang is gratis, de koffie of thee kost 1 euro. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met c.vermeulen@zijngo.nl of bellen met 0187 483366 optie 2.

OUDDORP

Middag met Stichting Ambulancewens

Op woensdag 26 oktober 2022 organiseert de 55+ club uit Ouddorp een presentiemiddag met als gast een spreker van Stichting Ambulancewens. Tijdens de lezing wordt uitleg gegeven over de manier waarop de stichting is ontstaan en wat de diverse mogelijkheden zijn tijdens de laatste wens. De 55+ club nodigt eenieder van harte uit voor deze bijeenkomst. De middag start om 14.00 uur in ‘de Dorpstienden’ in Ouddorp en eindigt rond de klok van 16.00 uur. Voor deze gelegenheid is de entree 2 euro inclusief koffie/thee. Daarnaast zal een inzameling gehouden worden die volledig ten goede komt aan de Stichting Ambulancewens. 

OUDE-TONGE

Open Schuur bij Houweling Meubelen

Zaterdag 22 oktober wordt er weer Open Schuur gehouden aan Langeweg 41A. Van 10.00 tot 15.00 uur kan men dan zonder afspraak komen kijken in de loods van Houweling Meubelen. Er zijn heel veel kleine spullen te koop, zoals: (oude en nieuwere) glazen, serviezen, borden, bestek, lampen, tafeltjes, schilderijtjes, spiegels, kop-en-schotels, van allerlei huisraad, brocante enzovoorts. Tegelijk kunnen bezoekers ook een kijkje nemen in de loods met grotere meubelen, zoals eiken en grenen kasten, tafels, banken, stoelen enz. Ook zijn er veel boeken en kledingstukken.

OOLTGENSPLAAT

Inzameling spullen

Op 5 en 19 november houdt de Hervormde Kerk Ooltgensplaat een inzameling van spullen zoals boeken, puzzels en kleding. Locatie waar die dagen spullen gebracht kunnen worden, is Dorpsweg 1. Voor meer informatie kan men een appbericht sturen aan: 06-27078885.

Chinees eten

Het bestuur van Stichting ZIJN 55+ Ooltgensplaat nodigt de 55-plussers uit om op vrijdag 4 november mee te doen met een heerlijke Chinese maaltijd. Vanaf 17.00 uur is men welkom in ’t Centrum, Weesmolenstraat 12. De kosten zijn 15 euro voor de maaltijd + consumptie en 1 euro voor de verloting (3 lootjes). Aanmelden bij Ati Verwoerd: 06-40701181, vóór vrijdag 28 oktober.         

SOMMELSDIJK

Kindermiddag

Woensdag 19 oktober is er een kindermiddag voor kinderen van 4 t/m 12 jaar bij Wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55. Ze gaan knutselen met het thema herfst. De deur gaat om 14.00 uur open. Het geeft niet als kinderen wat later komen. De middag eindigt om 15.30 uur. De entree is 2,50 euro, inclusief drinken en een snoepje.

Bingo

Zaterdag 22 oktober is er bingo bij Wijkvereniging de Zwaluw aan de Sperwer 55. LET OP! Eerder vermeld op de stempelkaart 15 oktober, maar het is verplaatst naar 22 oktober. Er worden 11 rondjes gespeeld. Deur open 19.00 uur en aanvang 19.30 uur.

Informatiemiddag fraude en veiligheid

Op donderdagmiddag 3 november organiseert de Ouderenvereniging Goeree-Overflakkee (O-G-O) in samenwerking met de Politie en de Rabobank een informatiemiddag, met als thema 'Fraude en veiligheid'. Aanleiding is dat het vaak voorkomt dat ouderen slachtoffer zijn van babbeltrucs, oplichting, inbraak, internetfraude etc. De presentaties starten om 14.00 uur (zaal open 13.30 uur) en zullen tussen 16.00 en 16.30 uur afgerond zijn. De middag is voor iedereen gratis toegankelijk, dus niet alleen leden van de O-G-O. De koffie of thee bij binnenkomst is gratis. Men wordt verzocht zich vooraf even aan te melden bij Marrie Breeman, 0187-484559 of 06-1305 8237. Let op: liever niet bellen tussen 12.00 en 13.00 uur en 17.00 en 18.00 uur. Locatie is 'de Zwaluw', Sperwer 55.

STELLENDAM

Maaltijd

Op donderdag 27 oktober, maakt de activiteiten commissie van de Stichting ZIJN Stellendam een maaltijd klaar. Deze bestaat uit nasi met kroepoek, pindasaus en daarnaast nog macaroni. Als afsluiting een ijsje. Bezoekers hoeven geen bord en bestek mee te brengen. Opgeven voor de maaltijd kan bij mevr. M. van Oostenbrugge; tel: 491653 of bij mevr. E.S. Spahr v.d. Hoek; tel: 604211( of 06 38927456). Graag voor 24 oktober. De entree is 6 euro p.p. Aanvang: 17.00 uur. Locatie: Haagse Huus.