Afbeelding

Themaweek Oostdam in teken van Britse eilanden

GOEDEREEDE – Verenigingsgebouw Oostdam in Goedereede staat van maandag 31 oktober tot en met zaterdag 5 november een week lang in het teken van de Britse eilanden. Tijdens de themaweek presenteren tal van verenigingen en clubs die van Oostdam gebruikmaken zich in Britse sferen. Op het programma staan tal van aantrekkelijke activiteiten voor jong en oud. Het belangrijkste is om elkaar te ontmoeten.

“Door corona hebben we elkaar lange tijd niet gezien. Alles is weer op gang gekomen, maar nu hebben we een themaweek georganiseerd om samen iets te doen voor Goeree en voor de rest van het eiland. Ontmoeting, daar draait het om”, zegt Elza Feller van verenigingsgebouw Oostdam.

Het idee voor een Britse week ontstond toen koninklijke fanfare Apollo het verenigingsgebouw reserveerde voor een Keltische muziekavond. “Wij willen het publiek weer opzoeken en enthousiast maken”, zegt Marius Troost van Apollo. “Een beetje reuring in Goedereede brengen.”

Dat zal wel lukken, want dit idee groeide uit tot een veelkleurige themaweek voor een breed publiek.

Voorafgaand aan de uitvoering van Apollo op zaterdag 5 november – samen met de band Sessioneers, die Ierse muziek speelt – is een heel programma samengesteld.

Programma

Op maandag 31 oktober begint het met het een fish-and-chips-maaltijd. Iedereen kan komen mee-eten voor 10 euro en gelijk kennismaken met de koersbalclub en de bridgevereniging. Van Apollo is de blokfluitgroep aanwezig om het etentje muzikaal op te luisteren.

Gewichtheffen, hamergooien (in aangepaste vorm) en andere highland games, staan dinsdagmiddag 1 november vanaf 15.30 uur centraal in Oostdam. Kinderopvang KIBEO organiseert de games en alle kinderen zijn welkom om mee te doen. In de avond kunnen belangstellenden gratis kennismaken met yoga. Er staat ook voor iedereen een kop Engelse thee klaar.

Een dag later, woensdagochtend 2 november, zijn alle kinderen tot 4 jaar welkom om mee te doen aan de een voorleesactiviteit die peuterspeelzaal van KidzEiland organiseert.

De Vereniging Vrouwen rondom Goeree, de Christelijke Plattelandsvrouwen Bond en Goeree Creatief presenteren zich op donderdag 3 november met een high tea. Aanvang 14.00 uur. ’s Avonds, vanaf 19.30 uur, is er een themabingo, georganiseerd door toneelvereniging De Klokkendieven.

Kinderen kunnen de schoolweek vrijdagmiddag afsluiten met een programma, waarin het zangduo Marcel en Lydia Zimmer de hoofdrol speelt. Maar dat doen ze niet alleen, want het is een interactieve show, dus de jonge bezoekers komen ook zelf in actie.

’s Avonds, vanaf 20.00 uur, is er een wijn- en whiskyproeverij, georganiseerd door Gert-Jan van Veen van GoedeReede Wijnen en Vincent Keijmel, medeorganisator van Whisky aan het Strand. De nieuwe leven ingeblazen dweilband van Apollo, de Vromme Blaezers, verzorgt de muzikale omlijsting. Wie de proeverij wil bezoeken, kan zich opgeven via www.sr-go.nl/oostdam.

De afsluiting van de Britse Week – waar het allemaal mee begon – is het concert van Apollo en de Sessioneers. Er klinken zowel stemmige als meer uitbundige nummers. De Keltische muziekavond begint om 19.30 uur en de toegang is gratis. Na het concert, tijdens de ‘derde helft’, spelen de Sessioneers bij de bar.

Laagdrempelig

Sponsors zorgen ervoor dat de meeste onderdelen van de themaweek gratis of tegen een gereduceerd bedrag toegankelijk zijn. “Daardoor kunnen we het laagdrempelig houden”, zegt Elza Feller. “Geweldig. En dankzij een bijdrage van de Stadsraad kunnen we een informatieboekje over de Britse Week verspreiden.”

Meer informatie op www.sr-go.nl/oostdam en de Facebookpagina van Verenigingsgebouw Oostdam.

Afbeelding