Van Schelven mag bouwen aan achterzijde perceel

GOEREE-OVERFLAKKEE – In de besluitvormende fase stelde de gemeenteraad het gewijzigde bestemmingsplan Oudelandsedijk 10a Nieuwe-Tonge vast.

Op dit perceel is graanhandel Van Schelven gevestigd. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het wijzigen van een grondbestemming aan de noord-oostzijde van het perceel. Daarnaast ook op het wijzigen van het bouwvlak. Medewerking is gevraagd om reden dat Van Schelven nabij de N215, een gedeelte van haar grond verkocht heeft voor reconstructie van de Provinciale weg N215. Ter hoogte van deze gronden komt een ongelijkvloerse kruising van de N215 en de Oudelandsedijk. Met het vaststellen van het gewijzigde bestemmingsplan wordt indirect voorkomen dat er vertraging ontstaat bij de start van de reconstructiewerken van de Provincialeweg N215 en kan Van Schelven aan de achterzijde van het perceel bouwmogelijkheid realiseren. 

Plan Industrieweg 31

De raad stelde ook het bestemmingsplan Industrieweg 31 Middelharnis ongewijzigd vast. Het plan heeft in juni / juli 2022 ter inzage gelegen en er zijn toen geen zienswijzen ingediend. Het perceel Industrieweg 31 heeft in het geldende bestemmingsplan Oostplaat de enkelbestemming bedrijf met de functieaanduidingen ‘bedrijf tot en met categorie 3.2 en bedrijfswoning’. De bedrijfswoning is één van de twee woningen die behoren bij bouwcentrum Esselink. Dit huis wordt nu niet meer bewoond. De potentiële koper wil in de woning zijn eigen bedrijf vestigen. Het betreft een handel in eigen onroerend goed en ook beheer en verhuur van onroerend goed. De nieuwe eigenaar wil een eigen bouwvlak binnen één bouwvlak. Het bestemmingsplan maakt deze gewenste aanpassing juridisch planologisch mogelijk. (Jaap Ruizeveld)