Afbeelding

22 bekeuringen en 16.000 euro aan openstaande boetes bij controle N57

Algemeen

REGIO - Bij een grootscheepse verkeerscontrole op de N57 bij de Brouwersdam zijn afgelopen vrijdagavond 22 processen-verbaal uitgeschreven. Ook werd voor meer dan 16.000 euro aan openstaande boetes geïnd.

Aanleiding voor de controle was volgens de politie het aantal ernstige verkeersongevallen in de regio dat weer is toegenomen. “Vaak worden deze ongevallen veroorzaakt doordat een van de bestuurders een verkeersovertreding heeft begaan.” Daarom werd samen met Politie Basisteam Oosterscheldebekken, de Belastingdienst en Veilig Verkeer Nederland een verkeerscontrole gehouden. 

Er zijn in totaal 22 processen-verbaal uitgeschreven voor onder andere rijden zonder rijbewijs, losliggende lading, inhalen over een doorgetrokken streep, overtreding van de maximum snelheid en het vasthouden van een mobiele telefoon tijdens het besturen van een voertuig. Veilig Verkeer Nederland heeft met verschillende bestuurders nog korte preventiegesprekken gehad. De belastingdienst trof onder meer een illegale gastank aan en onterecht rijden met buitenlandse kentekens. ook werd voor meer dan 16.000 euro aan achterstallige betalingen geïnd. De politie laat weten terug te kijken op een geslaagde actie, “die bijdraagt aan een stukje veiligheid op de weg”.